U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Hammeum uveo sistem za kompjutersko praćenje proizvodnje, distribucije i potrošnje vode

Autor 12 jula 2018

PROKUPLJE- U Javnom komunalnom preduzeću “Hammeum“ u Prokuplju postavljen je SCADA sistem, odnosno softver za merenje, praćenje i kontrolu podataka o potrošačima, proizvodnji i distribuciji vode. Ovaj softver omogućuje da se digitalno vrši nadzor na sistemu vodovoda, izjavio je direktor ovog komunalnog preduzeća Predrag Jovićević i dodao da je putem digitalizacije u svako vreme omogućeno praćenje nivoa vode u rezervoarima „Trafo”,” Hisar” i “Garić”.

Predrag Jovicevic

Sredstva za digitalni nadzorni sistem vodovoda u iznosu od 1.020.000 obezbedilo je JKP „Hammeum“ .

Novouvedeni sistem se pokazao veoma efikasnim. On je preuzeo funkciju nadgledanja velikog broja parametara i na taj način doprineo bržem i efikasnijem sistemu upravljanja i kontroli nivoa vode u rezervoarima.

Direktor Jovićević je podvukao da se novim sistemom praćenja nivoa vode u rezervoarima, brzo i sveobuhvatno formira izveštaj u naznačenim vremenskim intervalima. Na taj način omogućeno je i brzo donošenje odluka i planiranje aktivnosti i sredstava za efikasno vodosnabdevanje.

Pročitajte i...  Kosanica osvojila tri boda

-U narednom periodu planirana je i implementacija softera za kontrolu merenja protoka na ulazu u rezervoarima i određenim kritičnim tačkama u gradu. Naš cilj je unapređenje sistema vodovodne infrastrukture u svim delovima grada Prokuplja, izjavio je on i naglasio da dužina vodovodne mreže na teritoriji grada iznosi oko 100 kilometara.

Prema njegovim rečima, da bi se ivršila celokupna digitalizacija vodovodnog i kanalizacionog sistema potrebna su znatna sredstva i da je zbog toga neophodna i pomoć resornih državnih organa.

Govoreći o vodosnabdevanju tokom letnjih meseci, Jovićević napominje da u akumulaciji Bresnica ima dovoljno vode i da će sve zone grada, ako ne bude većih kvarova na vodovodnoj mreži, imati uredno vodosnabdevanje i potpuno ispravnu pijaću vodu.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=82802

12 jula 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up