U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Hammeum uveo sistem za kompjutersko praćenje proizvodnje, distribucije i potrošnje vode

Autor 12 jula 2018

PROKUPLJE- U Javnom komunalnom preduzeću “Hammeum“ u Prokuplju postavljen je SCADA sistem, odnosno softver za merenje, praćenje i kontrolu podataka o potrošačima, proizvodnji i distribuciji vode. Ovaj softver omogućuje da se digitalno vrši nadzor na sistemu vodovoda, izjavio je direktor ovog komunalnog preduzeća Predrag Jovićević i dodao da je putem digitalizacije u svako vreme omogućeno praćenje nivoa vode u rezervoarima „Trafo”,” Hisar” i “Garić”.

Predrag Jovicevic

Sredstva za digitalni nadzorni sistem vodovoda u iznosu od 1.020.000 obezbedilo je JKP „Hammeum“ .

Novouvedeni sistem se pokazao veoma efikasnim. On je preuzeo funkciju nadgledanja velikog broja parametara i na taj način doprineo bržem i efikasnijem sistemu upravljanja i kontroli nivoa vode u rezervoarima.

Direktor Jovićević je podvukao da se novim sistemom praćenja nivoa vode u rezervoarima, brzo i sveobuhvatno formira izveštaj u naznačenim vremenskim intervalima. Na taj način omogućeno je i brzo donošenje odluka i planiranje aktivnosti i sredstava za efikasno vodosnabdevanje.

-U narednom periodu planirana je i implementacija softera za kontrolu merenja protoka na ulazu u rezervoarima i određenim kritičnim tačkama u gradu. Naš cilj je unapređenje sistema vodovodne infrastrukture u svim delovima grada Prokuplja, izjavio je on i naglasio da dužina vodovodne mreže na teritoriji grada iznosi oko 100 kilometara.

Prema njegovim rečima, da bi se ivršila celokupna digitalizacija vodovodnog i kanalizacionog sistema potrebna su znatna sredstva i da je zbog toga neophodna i pomoć resornih državnih organa.

Govoreći o vodosnabdevanju tokom letnjih meseci, Jovićević napominje da u akumulaciji Bresnica ima dovoljno vode i da će sve zone grada, ako ne bude većih kvarova na vodovodnoj mreži, imati uredno vodosnabdevanje i potpuno ispravnu pijaću vodu.

Premium WordPress Themes Download
Download WordPress Themes Free
Download Premium WordPress Themes Free
Download Nulled WordPress Themes
udemy course download free
download coolpad firmware
Premium WordPress Themes Download
lynda course free download

Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=82802

12 jula 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up