U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Harmonikaši otvaraju slavske svečanosti povodom gradske slave u Prokuplju

Autor 11 jula 2018

PROKUPLJE- U nedelju, 15.jula, u Prokuplju počinju ovogodišnje slavske svečanosti.  Tog dana će na Grepcu u 12 sati biti održan Sabor harmonikaša. Deo slavskog programa i ove godine je Likovna kolonija „Boža Ilić“, koja počinje 16. i traje do 20. jula. Istog dana u 20 sati na pozorišnoj sceni Doma kulture biće izvedena premijera predstave „Pozorište u palanci“. Utorak 17. jul je rezervisan za otvaranje likovne radionice „Panorama Prokuplja“ u 10 sati na brdu Hisar. Ova radionica se završava 20. jula. Kao redovni program obeležavanja gradske slave Sveti Prokopije i ove godine jeste i izložba slika sa Ivanjdanske likovne kolonije, koja će biti otvorena u sredu 18.jula u 19 sati u holu Doma kulture. Sat vremena kasnije gost Prokučana biće pijanistkinja i pevačica Ana Stefanović, čiji koncert zainteresovanu publiku očekuje u sali Doma kulture. Program slavskih svečanosti u četvrtak biće održan u galeriji „Boža Ilić“, kada će predavanje „Porodica Tesla-genije“ održati predavač rektor prizrenske Bogoslovije Svetog Kirila i Metodija u Nišu protojerej stavrofor Milutin Timotijević.

Praznično bdenije u crkvi Svetog Prokopija biće održano u petak 20. jula u 17 sati, a crkveno svenarodna litija u 19. Istog dana u 20 sati u Domu kulture biće održana Prokopovdanska akademija na kojoj će biti uručene plakete i pohvalnice „Sveti Prokopije“ zaslužnim pojedincima i ustanovama. Na sam dan gradske slave Sveti Prokopije u subotu 21. jula u 7 sati i 30 minuta Prokupčani će dočekati vladiku niškog Arsenija, a već u 8 sati će biti služena praznična liturgija. Na ovaj veliki i značajan dan za naš grad, u galeriji „Boža Ilić“biće otvorena izložba. Ovoga puta reč je o izložbi „Crkve i manastiri u Toplici“. U pešačkoj zoni u 12 sati za sve Prokupčane biće otvorena Ulica darivanja, a za večernje sate planiran je kulturno-umetnički program koji će početi u 18 i 45, dok je koncert estradnog umetnika Zvonka Bogdana planiran za 21 sat.

U okviru slavskog programa tradicionalno će se uključiti i sportisti našeg grada. Na sportskim borilištima snage će odmeriti u čast gradske slave, sportisti u šahu, odbojci, fudbalu, košarci, nadvlačenju konopca, ali će se spremati i riblja čorba.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=82766

11 jula 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up