U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Harmonikaši otvaraju slavske svečanosti povodom gradske slave u Prokuplju

Autor 11 jula 2018

PROKUPLJE- U nedelju, 15.jula, u Prokuplju počinju ovogodišnje slavske svečanosti.  Tog dana će na Grepcu u 12 sati biti održan Sabor harmonikaša. Deo slavskog programa i ove godine je Likovna kolonija „Boža Ilić“, koja počinje 16. i traje do 20. jula. Istog dana u 20 sati na pozorišnoj sceni Doma kulture biće izvedena premijera predstave „Pozorište u palanci“. Utorak 17. jul je rezervisan za otvaranje likovne radionice „Panorama Prokuplja“ u 10 sati na brdu Hisar. Ova radionica se završava 20. jula. Kao redovni program obeležavanja gradske slave Sveti Prokopije i ove godine jeste i izložba slika sa Ivanjdanske likovne kolonije, koja će biti otvorena u sredu 18.jula u 19 sati u holu Doma kulture. Sat vremena kasnije gost Prokučana biće pijanistkinja i pevačica Ana Stefanović, čiji koncert zainteresovanu publiku očekuje u sali Doma kulture. Program slavskih svečanosti u četvrtak biće održan u galeriji „Boža Ilić“, kada će predavanje „Porodica Tesla-genije“ održati predavač rektor prizrenske Bogoslovije Svetog Kirila i Metodija u Nišu protojerej stavrofor Milutin Timotijević.

Praznično bdenije u crkvi Svetog Prokopija biće održano u petak 20. jula u 17 sati, a crkveno svenarodna litija u 19. Istog dana u 20 sati u Domu kulture biće održana Prokopovdanska akademija na kojoj će biti uručene plakete i pohvalnice „Sveti Prokopije“ zaslužnim pojedincima i ustanovama. Na sam dan gradske slave Sveti Prokopije u subotu 21. jula u 7 sati i 30 minuta Prokupčani će dočekati vladiku niškog Arsenija, a već u 8 sati će biti služena praznična liturgija. Na ovaj veliki i značajan dan za naš grad, u galeriji „Boža Ilić“biće otvorena izložba. Ovoga puta reč je o izložbi „Crkve i manastiri u Toplici“. U pešačkoj zoni u 12 sati za sve Prokupčane biće otvorena Ulica darivanja, a za večernje sate planiran je kulturno-umetnički program koji će početi u 18 i 45, dok je koncert estradnog umetnika Zvonka Bogdana planiran za 21 sat.

U okviru slavskog programa tradicionalno će se uključiti i sportisti našeg grada. Na sportskim borilištima snage će odmeriti u čast gradske slave, sportisti u šahu, odbojci, fudbalu, košarci, nadvlačenju konopca, ali će se spremati i riblja čorba.

Download Premium WordPress Themes Free
Premium WordPress Themes Download
Download Best WordPress Themes Free Download
Free Download WordPress Themes
free online course
download xiomi firmware
Download WordPress Themes Free
udemy free download

Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=82766

11 jula 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up