U kategoriji Kultura, Poslednje Vesti, Žitorađa.

Hor “Biseri” iz Žitorađe osvojio prvo mesto na Republičkom takmičenju

Autor 14 maj 2019

ŽITORAĐA- Na 4. Republičkom takmičenju u pevanju izvornih pesama Crkveni hor “Biseri” osvojio je prvo mesto sa osvojenih 95 poena. Takmičenje je održano u Beogradu u Osnovnoj školi “Mladost”, u čast profesorke Olivere Đurić. Inače, hor čine pevači iz OŠ “Toplički heroji” iz Žitorađe a radi pri hramu Svetih Apostola Petra i Pavla.

Učenike je za takmičenje prijavila i odlično pripremila nastavnik muzičke kulture, Svetlana Ceca Nikolić. Po njenim rečima u veoma ozbiljnoj i brojnoj konkurenciji deca su zaista pokazala svoje umeće, talenat i upornost da se uspeh postigne.

-Dostojno su predstavili svoju školu i svoje selo širokoj javnosti. Uprkos umoru jer su se u subotu uveče vratili sa nagradne ekskurzije, koju su osvojili prošle godine u Brestovcu, i dugom putovanju do Beograda, pokazali su koliko se može kad postoji dobra volja-kaže nastavnica Nikolić koja nije krila svoju radost zbog uspeha, najavljujući još bolji rad sa decom i željom da se grupa uveća uvođenjem novih pevača, kako u školski hor tako i za pojedinačna takmičenja.

Pročitajte i...  Politikolog Nikola Dragović preporučuje knjige „Velika zabluda“, „Revizor“ i „Čiča Gorio“

Opština Žitorađa dala svoj doprinos ovom uspehu, kao i mnogo puta do sada, obezbedivši prevoz za članove hora.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=466169

14 maj 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up