U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje, Nekategorizovano.

Humanitarna akcija OŠ “Nikodije Stojanović Tatko”

Autor 7 mar 2020

PROKUPLJE- Povodom sutrašnjeg Dana žena u OŠ “Nikodije Stojanović Tatko” u Prokuplju, sprovedena je humanitarna akcija u cilju prikupljanja novca za pomoć porodicama učenika ove škole, kojima je to neophodno.

Humanitarnu akciju je organizovao Vršnjački tim i Učenički parlament škole. U okviru ovakve aktivnosti, učenici petog i osmog razreda su izrađivali cveće i čestitke od raznovrsnih materijala.

Koordinator Vršnjačkog tima Jasmina Mihajlović je sa grupom učenika sprovela akciju u glavnoj ulici Prokuplja.

 

– Susreli smo mnoštvo osmeha i pohvala. Humanost naših sugrađana je na zavidnom nivou, što mi je posebno drago, jer je čitava akcija i organizovana kako bismo osmehe i radost probudili i kod onih ljudi, koji su možda bili zaboravljeni. Nadamo se da smo uspeli da pomognemo onima, kojima je to zaista potrebno. Ovakvim aktivnostima budimo i svest naše dece, da vrednuju druge i pomognu svojom maštom i kreativnošću – kazala je Jasmina Mihajlović, koordinator tima.

Pročitajte i...  Ima jedan šjivik u planini...

Akciju su podržale psiholog i pedagog ove škole, koje pomno prate sve aktivnosti učenika.

Vredni učenici su darivali dame napravljenim cvećem i čestitkama povodom 8. marta, a za uzvrat su dobijali nesebičnu humanost i široke osmehe.

Osnovna škola “Nikodije Stojanović Tatko” , kada god je u mogućnosti, daje podršku ugroženim porodicama kroz brojne akcije. Dokle god postoji podrška grada, sloga i svest, nema brige za one, kojima je potrebna pomoć.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=478971

7 mar 2020. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Reklame

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up