U kategoriji Komentar, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Ili u žbun ili uza zid, zašto Prokuplje nema javni WC

Autor 12 sep 2018

PROKUPLJE- Koliko se samo piva ispilo ovog leta. A i svih ranijih. Do duše, bilo je tu i drugih akoholnih derivata. I kud nestade sva ta tekućina?
Nešto u zemlju, nešto u nebo, isparivši s vrelog betona, trotoara kraj neke zgrade!
Nešto u travi doma božjeg, crkvenom parku, nešto kultivisa rastinje oko Doma kulture, nešto osveži opštinske zidine, jer muka je muka, mora se isprazniti bešika, po cenu da vam o glavu pukne neka stilska figura.
U našem malom gradu, nadležni se bave samo grandioznim projektima.
Prvo je to bila BID zona, koja je trebalo, po svim pravilima da bude poslovno-šetališni prostor.
Od poslovnog dela imamo samo kafiće koji su se raširili do sredine korzoa, s obe strane, tako da se i onaj šetališni deo sveo na proguravanje između dve stolice susednih kafića.
Ne bih se bavio dokazano promašenim investicijama, kao što su “Tržni centar Sokolana”, sagrađen u samom centru, koji jedino može da posluži građanstvu da se ohladi na promaji u njegovim praznim hodnicima. O trgovini ni pomena. A i u planu je novi, grandiozniji, tako da ovaj zaboravite.
Još jedan od bisera demokratskih investicija, Sportsku halu “Dr Zoran Đinđić”, gosti našeg grada mogu pronaći samo pomoću navigacije, ili pitajući nekog upućenog stanovnika “Pojata”.
No, ovo nije tema ovog teksta, kao što nisu ni planirane promašene investicije, pa ćemo se, ipak, vratiti
samom početku priče, pitanju kojim se niko u našem gradu ne bavi.
Zašto u Prokuplju ne postoji ni jedan javni WC?
Do duše, postoji jedan na “Zelenoj pijaci”, koji je najbliži pivopijama ćevapdžinica sa platoa iznad same pijace, ali se plaća, kao da si držao tezgu na pijaci, a ne mokraću u bešici.
Osim toga kapije pijace se zaključavaju u 19 sati, pa ugroženi moraju skoknuti preko puta, do nekog žbuna, ili znamenite Latinske crkve i njenog živopisnog okoliša.
Postoji još jedan “Gratis” WC na Železničkoj stanici, na koji je ružno i pomisliti, a kamoli mu prići.
Jedina kulturna opcija u samom centru grada je pokušaj da uđete u neki od kafića i ušunjate se u toalet, što će vam teško proći od konobara koji sa šanka vreba vrata kao kobac, tako da ćete pre obavljenog posla morati da naručite neko piće, i kulturno sačekate bar pet minuta, pocupkujući nogama.
Tako naš grade sa statusom “grada”, a bez najnužnijih objekata za obavljanje osnovnih fizioloških potreba, preostaje nam jedino da se sapletemo o neku od mnogobrojnih rupa na putu, ili nas pojuri neki manijak u crnom automobili, ili, pak, razjareni pit bul, pa “posao” obavimo u gaćama!

Pročitajte i...  Žena svog života, Aska i prava Srbijanka


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=85109

12 sep 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

4 komentara za “Ili u žbun ili uza zid, zašto Prokuplje nema javni WC”

  1. Zaista mi se sviđaju vaši člsnci. Rado ih čitam. Ovaj vam je mrak. Zaista varoš Prokuplje koje je dobilo status grada bi trebalo imati jedan gradski WC. Na Carini kod pijace bi trebali preurediti postojani. Šetači korzoa bi bili sretni da se ne žure kući zbog svojih potreba.

  2. piće se pije u kafani ima vc,ili kod kuće ima vc znači samo one koji piju na ulici sklonite ako ni zbog čega ono zbog higijene i pedagogije

  3. Trnavac

    Gospodine Vuckovicu zaboravili ste da pomenete da postoji WC u zgradi SOKOLANE u centru grada koji i vi koristite jer se u istoj zgradi nalazite kao dopisnik ili kako vec. Doduse nije javni ali moze svako da ga iskoristi ( od 7 do 22 h ) kada ga muka pritera. E od sokolsne do kasarne stvarno nepostoji nijedan i time bi se trebalo pozabaviti.

  4. A ima li Kuršumlija wc? I kapelu? I kontejnere u samom gradu?

Komentari su zatvoreni

Reklame

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up