U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Isplata podsticaja za osnovnu biljnu proizvodnju po modelu od prošle godine

Autor 2 mar 2021

PROKUPLJE- Usled nepovoljne epidemiološke situacije izazvane korona virusom, a u cilju efikasnije isplate podsticaja po hektaru, u ovoj godini će se proces isplate vršiti po modelu iz 2020. godine, bez podnošenja zahteva za ostvarivanje prava na podsticaje Upravi za trezor.

Uprava za agrarna plaćanja će na osnovu preseka stanja o isplaćenim osnovnim podsticajima u biljnoj proizvodnji u 2020. godini svim poljoprivrednicima koji su protekle godine ostvarili pravo na podsticaj isplatiti sredstva i za 2021. godinu, iako nisu podnosili zahtev. Obračun sredstava će se vršiti po osnovu prijavljenih površina pod konvencionalnom poljoprivrednom proizvodnjom sa presekom stanja na dan 30.09.2020. godine, izjavila je savetodavac u Poljoprivredno stručnoj i savetodavnoj  službi (PSSS) Prokuplja, Magdalena Todorović.

Prema njenim rečima registrovanim poljoprivrednicima koji su prethodne godine dobili osnovne podsticaje po hektaru, u 2021. godini biće automatski uplaćivan novac na račun, bez podnošenja zahteva, koja će početi od 10. marta 2021. godine.

Poljoprivrednici koji su registrovali svoja gazdinstva u periodu od 30. septembra 2019. do 30. septembra 2020. godine, ili pre tog roka, a koji prošle godine nisu ostvarili pravo na osnovu podsticaja u biljnoj proizvodnji, zahteve će podnositi Upravi za agrarna plaćanja putem mejl adrese: podsticaji.pohektaru@minpolj.gov.rs od  1. marta do 30. aprila.

Magdalena je naglasila da poljoprivrednici koji nisu tehnički u mogućnosti da upute mejl informacije o podsticajima u biljnoj proizvodnji mogu dobiti u filijalama Uprave za trezor.

Poljoprivrednim proizvođačima uključenim u organsku proizvodnju, podsticaji za površine pod organskom proizvodnjom će se isplaćivati po osnovu zahteva za organsku poljoprivrednu proizvodnju, koji Upravi za trezor treba da se dostave u periodu od 3. maja do 30. juna 2021. godine.

0
0

Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=491888

2 mar 2021. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions