U kategoriji Društvo, Kuršumlija, Poslednje Vesti.

Italijani dresirali pse ptičare u Prokuplju

Autor 17 apr 2019

PROKUPLJE- Od kraja februara do sredine aprila u lovištima Lovačkog udruženja Toplica, koje se prostire na površini od 61.470 hektara, lovci iz Italije imali su dresuru pasa ptičara, izjavio je upravnik lovišta Vladan Lazić i dodao da se ova dresura vršila uz reku Toplicu, od Drenovca do Tulara.

Idealni tereni, profesionalni rad lovočuvara i gostoprimljivost domaćina godinama unazad privlače lovce iz Italije da dođu u prokupački kraj, kako bi obavili dresuru svojih pasa.

Lazić je rekao da nove grupe stranih lovaca očekuje krajem septembra ili početkom oktobra i da je u prokupačkim lovištima trenutno reprodukcija divljači i prekid lova.

U uzgajalištu, koje je pre nekoliko godina napravljeno u ataru sela Miljkovica, za mladu divljač svakodnevno se nosi hrana.

Pročitajte i...  Izraelac ipak došao u Kuršumliju: Pre nedelju dana počele pripreme prostora za montažu mašina, već radi sedam-osam radnika

-Tokom lovne sezone, koja je inače završena krajem februara, evidentirana su tri slučaja krivolova što je, zahvaljujući svakodnevnom dežurstvu lovočuvara na terenu, znatno manje u odnosu na prethodne godine, naglasio je upravnik lovišta Vladan Lazić.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=464845

17 apr 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up