U kategoriji Društvo, Kuršumlija, Poslednje Vesti.

Italijani dresirali pse ptičare u Prokuplju

Autor 17 apr 2019

PROKUPLJE- Od kraja februara do sredine aprila u lovištima Lovačkog udruženja Toplica, koje se prostire na površini od 61.470 hektara, lovci iz Italije imali su dresuru pasa ptičara, izjavio je upravnik lovišta Vladan Lazić i dodao da se ova dresura vršila uz reku Toplicu, od Drenovca do Tulara.

Idealni tereni, profesionalni rad lovočuvara i gostoprimljivost domaćina godinama unazad privlače lovce iz Italije da dođu u prokupački kraj, kako bi obavili dresuru svojih pasa.

Lazić je rekao da nove grupe stranih lovaca očekuje krajem septembra ili početkom oktobra i da je u prokupačkim lovištima trenutno reprodukcija divljači i prekid lova.

U uzgajalištu, koje je pre nekoliko godina napravljeno u ataru sela Miljkovica, za mladu divljač svakodnevno se nosi hrana.

-Tokom lovne sezone, koja je inače završena krajem februara, evidentirana su tri slučaja krivolova što je, zahvaljujući svakodnevnom dežurstvu lovočuvara na terenu, znatno manje u odnosu na prethodne godine, naglasio je upravnik lovišta Vladan Lazić.

Premium WordPress Themes Download
Download Best WordPress Themes Free Download
Download WordPress Themes
Download WordPress Themes
udemy course download free
download micromax firmware
Download Nulled WordPress Themes
free download udemy course

Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=464845

17 apr 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up