Smiley face
U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Ivana Roganović osvojila Časni krst na Rastovničkom jezeru

Autor 19 jan 2018

PROKUPLJE-Ivana Roganović iz Prokuplja osvojila je prvo mesto u plivanju za Bogojavljenski krst, koje je održano na Rastovničkom jezeru. Plivanje su povodom velikog hrišćanskog praznika Bogojavljenja, pod pokroviteljstvom Opštine Prokuplje, tradicionalno organizovali Crkva Sveti Prokopije i Udruženje“ Bog se javi“.

Po sunčanom, ali hladnom vremenu, uz veliki broj posetilaca za Časni krst na jezeru Rastovnica plivalo je 30 plivača, među kojima je po prvi put bila i jedna žena.
-Bogojavljenje je jedan od najvećih hrišćanskih praznika, kojim se obeležava uspomena na Hristovo krštenje na reci Jordan, rekao je starešina hrama Sveti Prokopije protojerej Nikola Ilić, koji je pobednici uručio Bogojavljensku ikonu i Časni krst.


On se zahvalio organizatorima i svim učesnicima koji su pokazali veliko srce i želju da na ovaj način izraze ljubav prema pravoslavlju i Bogu.

-Izuzetna je čast i zadovoljstvo biti učesnik ovakve jedne manifestacije koja se organizuje povodom velikog hrišćanskog praznika Bogojavljenja, izjavila je pobednica Ivana Roganovića koja je prva doplivala do Časnog krsta i dodala da je ovu pobedu posvetila svojoj porodici.
Ona je pohvalila sve učesnike plivanja i organizatore koji su joj omogućili da bude deo ove tradicionalne manifestacije.
Predsednik Skupštine opštine Prokuplje Dejan Lazić čestitao je pobednici Ivani Roganović na osvojenom Časnom krsti i u ime lokalne samouprave poklonio joj ručni sat.

-Opština Prokuplje je uvek podržavala manifestacije kojima se obeležavaju važni datumi iz srpske istorije, ali i pravoslavni praznici, rekao je Lazić i dodao da je veoma važno da mladi poštuju srpsku tradiciju.
Predsednik Udruženja „Bog se javi“ Aleksandar Dramićanin zahvalio se svim učesnicima ovog, petog po redu, tradicionalnog plivanja za Časni krst posvećenom velikom hrišćanskom prazniku Bogojavljenju. On je u ime organizatora svim plivačima uručio prigodne poklone.
Na ovogodišnjem Bogojavljenskom plivanju najstariji plivač bio je 62-godišnji Ljubiša Paunović, a po prvi put su učestvovali i plivači iz Blaca.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=75056

19 jan 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

2 komentara za “Ivana Roganović osvojila Časni krst na Rastovničkom jezeru”

  1. Trnavac

    Svaka cast za pobednicu

  2. ivana

    Cestitke pobednici

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up