U kategoriji Blace, Doljevac, Komentar, Kuršumlija, Merošina, Poslednje Vesti, Prokuplje, Žitorađa.

Iz mog ugla: Evropo, sram te bilo što nas nećeš u tu uniju!?

Autor 18 mar 2019

PROKUPLJE- Da automobil više ne spada u potrebu, već u statusni simbol, odavno smo se pomirili.
Ali, da će se taj statusni simbol pretvoriti kod mladih u nešto što je sramota ne imati, u to nismo verovali.
Danas mladi u kafićima uglavnom imaju dve aktuelne teme. Performanse njihovih mobilnih telefona i automobila.
Sad već polako dolazi i do blage diskriminacije onih koji nemaju za kućnog ljubimca četvorotočkaša.
Nenametljivo i suptilno, oni su samim tim isključeni iz “polemike”, pa se osećaju suvišnim u svom društvu, narodski rečeno “ko šugav zajac” !
Ako prođete kraj poligona privatnih auto škola, na obuci ćete videti uglavnom decu, koja će sutra bezglavo juriti ulicama grada, ne poštujući nikakva pravila saobraćaja, i ići 200 metara kolima, od kuće do kafića (naravno, ne svi).
Sada je svaki trotoar na kojem su, i dok nije bilo toliko auta, jedva mogla da se mimoiđu dva pešaka, načičkan automobilima, bez obzira na vidljive znakove zabrane parkiranja. Ovo je generalni sindrom, ne samo u Prokuplju, već i Kuršumliji, malim planinskim mestima, kaja spadaju među najsiromašnije opštine u Srbiji, a imaju najveći broj automobila po glavi stanovnika.
Izvesna životna zrelost, kada se vozački polagao sa 30 i više godina, kao i strogi kriterijumi nekadašnjeg “Crvenog signala” i AMS, uz znatno manji broj vozila na drumovima, garantovali su u to vreme i određenu sigurnost u saobraćaju.
Na kraju krajeva, nije se ni mogao polagati vozački pre, jer se nekad auto mogao kupiti na kredit posle najmanje decenije ili više rada u firmi, pa su ga mnogi mogli sebi priuštiti i polagati vozački ispit tek u četrdesetoj, a neki – nikad.
Odakle tek stasalim junošama i tinerdžerkama luksuzni automobili i džipovi, u koje će sesti čim postanu punoletni i bez dana radnog staža, pitanje je za sociologe, njihova patnja za “ljutim mašinama”, koje mogu da razviju velike brzine, a voze se po gradu prepunom rupa pitanje za psihologe, a parkiranje gde ko stigne, za saobraćajnu policiju i pauk servis koji nema pauka.
Pri svemu tome ekološka svest kod mladih je ravna nuli, bez obzira na to što imamo razna udruženja i nevladine organizacije, koje se bave nekakvim “projektima” u hladovini kancelarija, dok priroda vrišti od kontaminiranosti.
Uostalom, dovoljno je da izađete na ulice Prokuplja i sve će vam postati jasno.
Posle slaloma koji izvedete između parkiranih automobila, onih koji se tek uparkiravaju, onih koji jure kolovozom, najmanja šteta po vas biće ako ugazite u gomilu bačenog đubreta, ili umažete obuću fekalijama ljudskog ili kučećeg porekla.
EVROPO, eve nas ! I sram te bilo što nas ne pušćaš u tu tvoju uniju !!!

Premium WordPress Themes Download
Free Download WordPress Themes
Free Download WordPress Themes
Free Download WordPress Themes
udemy free download
download redmi firmware
Download WordPress Themes
lynda course free download

Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=463202

18 mar 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

1 komentar za “Iz mog ugla: Evropo, sram te bilo što nas nećeš u tu uniju!?”

  1. DVADESET GIDINA JURIMO ZA EVROPSKOM UNIJOM KAO LISICA PO PETLOVA MUDA SVI NAM SE SMEJU, PRVI PRIMER DA NAS VARAJUJJESTE DA SU TOLIKO PROMENILI RE U ZOLUCIJU SAVETA BEZBEDNISTI. NEKA MI OBJASNE GDE U REZOLUCIJI PIŠE DA KOSOVO TRBA DA BUDE NEZAVISNA DRŽAVA, DA IMA POLICIJU I VOJSKU. MENI SE ČINI DA TREBA PO TOJ REZOLUCIJI DA SE. RATE 1 000 POLICAJACA . I 1000 VIJNIKA SRPSKIH NA KOSIOVO OVO JE I NATO POTPISAO TREBA IH NATERATI DA ISPUNE ONO ŠTO SU POTPISALI., NEMA RAZGRANIČENJA MI SMO VEĆ RAZGRANIČENI SA ALBANIJOM KOSOVO I METOHIJA NISU DRŽAVA A BIĆE SAMO AKO IM MI POTPIŠEMO NEZAVISNOST I POKLONIMO IM KOSOVO I METOHIJU I PREŠEVSKU DOLINU. KO GOD TO URADE NEK GA STIGNE KLETVA KNEZ LAZARA. AKO NA OVO PRISTANEMO BRZINIM SVETLOSTI ĆE NAS RAZGRANIČAVATI DOK NAM NE UZMU DRŽAVU A MI POSTANEMO NAROD BEZ DRŽAVE KAO KURDI

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up