U kategoriji Blace, Kultura, Kuršumlija, Poslednje Vesti, Prokuplje, Žitorađa.

Iza nekog naslova, nije uvek ono, što ste mislili…

Autor 9 maj 2020

PROKUPLJE – Na mom stolu „ Preljuba “, Paula Koelja. Čini se da ispituje nove granice ženske nevernosti i sa tim će se složiti većina. Kad vidiš naziv, uvek misliš da znaš da li je neka knjiga za tebe ili ne. Uvek pogrešiš. Kao što čoveku ne sudiš po odelu i izgledu, tako ne smeš da se zakuneš da je neka knjiga loša, jer naziv, sam po sebi zvuči kao „ nemoral “.

Zašto treba pročitati knjigu?

Kao neko, ko se pisanjem bavi ozbiljno petnaest godina i isto toliko čitanjem vrednih književnih dela, spoznajem sebe i svoj život na stranicama ove knjige.

Ali tu nije samo moj život, već svačiji. Muškarca ili žene, koji su tražili smisao života i bračne zajednice, negde grešili, ali što je najvažnije, više puta ispravili sebe, nego što su se spoticali.

Pročitajte i...  Zašto da idemo na more kad imamo Lukovsku banju

Čovek nije srećan u svakom trenutku života jednako. Lome ga razna iskušenja i jaki vetrovi na putu. Sve to preživi, samo kada shvati šta znači „ voleti “.

Dok ne shvati, svako luta. Neko duže, neko kraće. Vremenska odrednica, napokon, nije toliko važna. Samo je bitno da bude pre kraja.

Čovekova izgubljenost na pogrešnom putu čini da postane bolji i da uvidi da više nije list, koji opadne u jesen i vetar ga zbog nemoći, raznosi ulicama kao smeće. Čovek je sposoban da se obnavlja i raste, ali samo ukoliko na vreme, dakle pre kraja, spozna ljubav.

Onda ne brlja, ne greši i uvek ide putem istine.

Pročitajte i...  Politikolog Nikola Dragović preporučuje knjige „Velika zabluda“, „Revizor“ i „Čiča Gorio“

„Voleti bolje“, poruka je „Preljube“, Paula Koelja.

Iza nekog naslova, nije uvek ono što ste mislili.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=481219

9 maj 2020. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

3 komentara za “Iza nekog naslova, nije uvek ono, što ste mislili…”

  1. Tužno je, gotovo pogubno, sto novi ljudi (i muškarci i žene) novog vremena žive svoje srozane živote mereći ljubav. Zabroje se i preračunaju u merenju i propuste da nauče da je ljubav davanje bez očekivanja da im se vrati “uloženo”. Žive svoje prevare pod imenom veza, brak, nazovi srećna porodica i svi izgube sebe u košmaru i haosu onoga što nazivaju osećanjima. Treba imati “petlju” i priznati to sebi i drugima. Za tu vrstu priznanja neophodan je integritet.Nema ga. Robovi novog vremena prosuli ga i prodali za malo pohvale, komoditeta…
    Paulo Koeljo je mogao slobodno da piše o preljubi, za njim je veliko životno i književno iskustvo. Ivana Đurković je mogla da napiše ovaj lepi prikaz knjige i prizna da se našla u njoj, učila je život, živeći neopterećena ljudskom malicioznošću i potrebom da stigmatizuju ono što neće ili nisu kadri da razumeju. Hrabro je i plemenito napisati ovakvu priču. Hvala ti Ivana. Novi vek treba da se stidi što izrabljuje misli i osećanja koja mu ti ne daš da ti naruži.

  2. Anonimni

    Sad se covek meri kolko imas koristi od njega.

  3. Hari Poter za odrasle

    Paulo Koeljo je tipican primer pseudoknjizevnosti. Sva njegova dela, bazirana na falsifikatima i banalnim mistifikacijama su laz, a i on sam je velika i opasna laz i prevara. Njegova piskaranja imaju planetarni uspeh jer krce put Novom svetskom poretku,koji potire Boga, svaku autenticnu vrednost, i svaku ljudskost. Takodje, Koeljove knjige su opasne jer manipulisuu poluistinama, i kao takve predstavqaju sladunjavu i nezdravu hranu za miione i milione poluobrazovanih sirom sveta. Ako zelite da citate nesto zaista vredno, imate pravu preporuku vec na ovoj strani – od profesorke Biljane.

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up