Smiley face
U kategoriji Društvo, Kuršumlija, Poslednje Vesti.

Izabran Savet MZ Rača: Rukovodstvo po meri meštana

Autor 23 jan 2018

KURŠUMLIJA- Meštani Mesne zajednice Rača, kojoj pripada devet sela, izabrali su Savet Mesne zajednice od 15 članova a za predsednika Saveta ponovo je izabran Dragan Rajković. Izbori su protekli u demokratskoj atmosferi uz prisustvo predstavnika više stranaka a svi članovi Saveta izabrani su jednoglasno.

-Dana 16.01.2018. godine sa početkom u 13.00 časova u prostorijama MZ Rača održan je zbor meštana naše mesne zajednice kome je prisustvovalo 39 građana. U prisustvu Izborne komisije SO Kuršumlija održani su izbori za Savet Mesne zajednice gde je sa pravom glasa bilo 34 meštana dok pet privremeno raseljenih lica sa prostora AP KiM nisu glasal, kaže Dragaqn Rajković novi-stari predsednik.

Pre početka glasanja Rajković je izneo ostvarene rezulatete Saveta za period od 2014. do 2018. godine.

Dragan Rajkovic

– Uradili smo most u selu Kupinovo preko reke Kosanice,  most  Mijačići – Dešiška preko reke Kosanice. Put u selu Kupinovo, zaseok Miletići, u dužni od 1 kilometar. Put u selu Kupinovo, zaseok Milenkovići, dužina 500 metara. Put Rača – Milovanovići –Dobričani u dužini od oko 3 kilometra. Na putu Rača – Milosavljevići urađena su 3 propusta i nasut put u dužini od 400 metara. Očistili smo korito Gvozdenovića potoka, kod kuća Zuvića, kod propusta na železničkoj pruzi, nabavili i postavili cevi prečnika 1000 mm. Uradili smo uličnu rasvetu u zaseocima Pećarani, Marići, Sastavci, Zebice. Očistili korito Kosanice  kod kuća Stevanovići u Zebici. Sanirali smo put ka zaseoku Ždraljevići, selo Zebice. Sanirali put u zaseoku Đorovići oko 1 kilometar. Sanirali put Sastavci-Kupinovo dužine 1.5 kilometar i put Rača-Pećarani u dužini 2,3 kilometara. Zatim put  Zebice, zaseok Veličkovići 1.5 kilometar, put Mala Kosanica – Banjci Pumpalovići, put Ravni Šort –Arsenijevići. Većina izgrađene putne mreže je sa novim zastorima, od šljunka i drugog pogodnog materijala, koji je nakon nasipanja uvaljan i sa odgovorajućim odvodnim kanalima-nabrojao je Rajković i posebno se zahvalio opštinskom rukovodstvu i istakao da navedene aktivnosti ne bi mogle biti realizovane bez njihove svesrdne pomoći, obzirom da su prepoznali neophodnost realizacije predloženih projekata za život i rad meštana MZ Rača, pa su u skladu sa svojim finansijskim mogućnostima i planovima dodelili sredstva za sve 4 godine u iznosu od oko 5 miliona dinara.

Predsednik Rajković je dalje naveo da su dodeljena sredstva primerena području i broju stanovnika kao i potrebama stanovnika MZ Rača, a opet srazmerna količini sredstava koje su dodeljene drugim MZ na području opštine Kuršumlija.

-Savet MZ Rača organizovao je prikupljanje potrebne dokumentacije za 150 meštana i ista dostavio Elektrodistribuciji Kuršumlija za ostvarivanje povoljnosti oko umanjenja troškova za utrošak električne energije. Savet MZ Rača stara se da 65 korisnika socijalne pomoći, koju dodeljuje Crveni krst Kuršumlija, tu ponoć dobiju na kućnu adresu. U protekle dve godine povodom Božića i Nove godine za 30 deteta starosti do 10 godina sa područja MZ Rača obezbeđeni su i uručeni paketići. Savet MZ Rača inicirao je početkom školske 2017/2018. godinu donaciju Fondacije „Dragica Nikolić“ kojom prilikom su učenicima OŠ “Drinka Pavlović”, izdvojeno odeljenje u Rači, poklonjena 16 laptop računara i 29. kompletnih školskih pribora-ranac, sveske, pribor za pisanje, crtanje, za likovno obrazovanje itd. Savet MZ Rača u saradnji sa Crkvenim odborom izvršio je uređenje porte crkve „Svetog  Proroka Ilije” u selu Rača. Izgrađena je kamena ograda, kapija od kovanog gvožđa, organizovali smo kopanje i zidanje i uređenje bunara-pojasnio je Rajković.

Nakon prezentovanja ostvarenih rezultata predsednik MZ Rača u starom sazivu Dragan Rajković je dao reč privremenom tročlanom predsedništvu, koje je izabrano glasanjem prisutnih meštana.  Ono je sprovelo izbore za 15 članova Saveta Mesne zajednice Rača, koji su jednoglasno izabrani.

Potom su novoizabrani članovi Saveta jednoglasno izabrali na mandat od četiri godine novog-starog predsednika Dragana Rajkovića, koji se nakon što se zahvalio na ukazanom poverenju izneo da će se u narednom periodu nastaviti sa realizacijom infrastrukturnih projekata pre svega održavanje i sanacija postojeće putne mreže i izgradnje novih puteva, proširenje ulične rasvete, postavljanje kontejnera, a kao posebno naveo je izgradnju mosta na reci Kosanici, između sela Kutlovo i Degrmen.

 


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=75131

23 jan 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

5 komentara za “Izabran Savet MZ Rača: Rukovodstvo po meri meštana”

 1. Korcagin

  Sta cemo za Orlovac predsednice.

 2. buraz

  Ovoga za predsednika opštine,pa da vidite kako se gradi.

 3. KRUG

  Kad ce da se ocisti kanal u podvoznjak da ne ide potok po sred puta sto vodi za DOBRICANE,MEHANE,GVOZDENOVICE …a za put tek da ne pricam,bez dobro potkovanog konja ne moze da se izadje…

 4. KRALJ

  A ASFALT DO ZUVICA?

 5. Korcagin

  Rajkovicu, da organizujes sveopsti skup svih onih koji zele dobro Kosanickom kraju. Da porazgovaras i vidis sta ljudima treba i da onda ispred tog naroda izadjes i u opstini sve to predstavis i polako pocnes da sredjujes nas kraj. Za 4 godine naredne moze mnogo toga. Ukljuci i dijasporu. Kao mesna kancelarija imas mogicnost da i iz fondova EU dobijes dosta novca.

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up