U kategoriji Blace, Poslednje Vesti, Sport.

Izabrani najbolji sportisti opštine Blace

Autor 23 dec 2018

BLACE- Sportski savez Opštine Blace obeležio je pet godina uspešnog postojanja a na istoj svečanosti dodeljene su godišnje nagrade najboljim sportistima i sportskim kolektivima u opštini Blace.

Za najboljeg sportistu opštine Blace za 2018. godinu izabrana je Marija Čolić, rukometni golman franscuske Nice i član rukometne reprezentacije Srbije.

Marija Čolić prisutne je pozdravila video porukom iz Nice:

Dragi moji Blačani zahvaljujem se što pratite moje rezultate i nadam se da ću jednoga dana moći da vam se odužim za sve ono što činite za mene, poručila je Marija Čolić član rukometne reprezentacije Srbije i rukometni golman francuske Nice.

Najbolji mladi sportista je Matija Urošević, igrač KMF Jastrebac Blace.

Najbolji sportski kolektiv je KMF Jastrebac Blace.

Prisutnima su se na svečanosti obratili predsednik SO Blace Miloš Vasiljević i predsednik Opštine Blace Milan Ćurčić.

Obraćajuči se prisutnima predsednik Opštine Blace Milan Ćurčić čestitao je Sportskom savezu opštine Blace jubilej i istakao da je opština Blace u saradnji sa Sportskim savezom postigla rezultate koje će nastojati da ponovi i u narednoj godini.

-Čestitao bih svim sportistima i zahvaljujem im se što su nam ulepšali 2018. godinu sa svojim uspešnim nastupima, rekao je predsednik Opštine Blace Milan Ćurčić poželevši im velike uspehe i u narednoj godini.

Predsednik SO Blace, Miloš Vasiljević istakao je da je Sportski savez opštine Blace proteklih pet godina u mnogome unapredio sport u Blacu.

  • Svaki dinar uložen u sport nije bačen, istakao je Vasiljević ističući na veliki značaj bavljenja sporta kod dece. Predsednik SO Blace Miloš Vasiljević zahvalio se svima koji su pomogli rad Sportskog saveza opštine Blace u proteklih pet godina.
  • Nagrađeni sportisti i sportski kolektivi:
  • Marija Čolić najbolji je sportista opštine Blace za 2018. godinu. Posle nastupa za ŽRK Jastrebac Blace prelazi u ŽRK Crvena Zvezda gde debituje protiv Napredka. Na toj utakmici zaustavila je protivnikov šut za pobedu. Mediji njene odbrane opisuju kao čudo. Preko Zvezde stigla je do Francuske gde je golman Nice. Standardni je član ženske rukometne reprezentacije Srbije. Na nedavnom evropskom prvenstvu pokazala je kako se brani- Srbija je dobila novu ministarku odbrane.

Matija Urošević (KMF Jastrebac Blace) najuspešniji je mladi sportista u Blacu. U osnovnoj školi proglašen je za sportistu generacije. Učenik je II razreda gimnazije. Fudbal trenira od 6 godine a uporedo je trenirao i karate gde je takođe bio uspešan. Sa 16 godina debitovao je za prvi tim FK Jastrebac Blace. Sa 15 godina oprobao se u futsalu i nakon pola godine dobija poziv futsal reprezentacije Srbije za igrače do 19 godina. Nastupa za KMF Jastrebac Blace i prvoj futsal Ligi kao najmlađi igrač u Ligi.

Klub malog fudbala Jastrebac Blace najuspešniji je sportski kolektiv za 2018.godinu. Osnovan je 2014.godine i odmah stekao veliki broj simpatizera. Godine  2016. postiže istorijski uspeh i plasman u prvu Futsal Ligu Srbije gde se i danas takmiči- Dve godine uzastopno osvajač je kupa Regiona istočne Srbije.

Dobitnik priznanja za životno delo za rad u sportu u Blacu je Rade Radojković – Malac. Veštine fudbala počeo je da uči sa 13 godina a 1982.godine počinje sa nastupima u seniorskom timu FK Jastrebac Blace. Narednih 12 godina nastupa za FK Jastrebac, da bi 1994.godine prešao u FK Radnički Svilajnac za koji igra dve naredne sezone. Nakon toga vraća se matični klub gde igra srpsku ligu.

Specijalno priznanje za razvoj omladinske škole fudbala dobio je OFK Jastreb Blace. Osovan je u Blacu 2016.godine a glavni protagonisti i idejni tvorci ovog kluba su Miloš Vasiljević i Nikola Ivanović. Seniorska selekcija ovog kluba takmiči se u Topličkoj okružnoj ligi a ono što je najbitnije za ovaj klub jesu mlađe selekcije gde pod budnim okom trenera Dejana Sudimca čari, lepote i tajne fudbalske igre uči više od 50-toro dece.

Specijalno priznanje za postignute rezultate Karate kluba „ Blace“ dobio je Goran Pešić. Karate je počeo da trenira 1986.godine u Aleksincu a od 1993.godine postaje osnivač, član, takmičar i trener Karate kluba „ Blace“. Izveo je više generacija karatista koji su ostvarili velike rezultate na domaćim i međunarodnim takmičenjima. Nosilac je zvanja – Crni pojas III dan.

Priznanje za razvoj sporta u Blacu dobio je Miloš Vasiljević. Bio je član svih selekcija FK Jastrebac Blace od pionira do seniora. Dugo godina bio je aktivni fudbalski suduja. Godine, 2013. izabran je za predsednika Sportskog saveza Opštine Blace a 2016.godine za predsednika Fudbalskog saveza Topličkog okruga i potpredsednika Fudbalskog saveza regiona Istočne Srbije. Funkciju predsednika Sportskog saveza opštine Blace obavljao je sve dok nije postavljen na mesto predsednika SO Blace.

 

 


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=89370

23 dec 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

4 komentara za “Izabrani najbolji sportisti opštine Blace”

  1. Kale

    Bravo za našu Colu, Neverovatno je sta je postigla a kako stoji na zemlji, kapa do poda za tebe majstore, svake godine pokazujes svoje sportske a I ljudske kvalitete, dotakla si zvezde a pogledaj kako korača na zemlji. Treba ovu devojku nagraditi mnogo većim nagradama, volela bih da je pozovete da održi par govora našoj deci, to bi bilo lepo čuti.

  2. Anonimni

    Dobro je da je jos neko od mladih ostao u Blacu medjutim i onice za neku godinu put pod noge i osta Blace prazno Blackim “politicarima”. da love i dalje u mutnom.

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up