Soko Banja

FAM

FAM

Beauty Solutions Blace
PolitikaPoslednje VestiProkuplje

Izabrani novi v.d. direktori

PROKUPLJE- Na petoj sednici Skupštine grada Prokuplja razmatran je i usvojen Predlog Odluke o poništavanju Odluke o sprovođenju javnog konkursa za izbor direktora Javnog preduzeća za urbanizam i uređenje Grada Prokuplja i Javnog komunalnog preduzeća „Gradski vodovod“, čiji je osnivač Grad Prokuplje.

Ovu odluku podržalo je 35 odbornika, a razlog za njeno donošenje je sadržan u činjenici da je u predmetnom postupku došlo do proceduralne greške, zbog čega je predloženo poništavanje konkursa.

Kako je objasnila načelnica Gradske uprave Prokuplje, Nevena Jović, ova odluka doneta je u skladu sa zakonom, što će uticati na jačanje poverenja građana u pravni sistem, kao i sigurnost kandidatima koji su konkurisali za funkciju v.d. direktora u nekom od ovih javnih preduzeća.

Skupština je na današnjem zasedanju podržala i Predlog Operativnog plana odbrane od poplava na vodama drugog reda na teritoriji grada Prokuplja za 2024. godinu.  Ovim planom obuhvaćene su mere i radovi na neuređenim vodotokovima na kojima ne postoje objekti za zaštitu od štetnog dejstva voda. Reč je o rečnim tokovima koji su van sistema redovne odbrane od poplava koje sprovodi Javno vodoprivredno preduzeće „Srbijavode“ Beograd i VPC „Morava“ Niš. Cilj ovog plana je izbegavanje ili smanjenje štetnih uticaja poplava, prevencija, zaštita i ublažavanje posledica angažovanjem svih raspoloživih resursa.

Razmatran je i Predlog Rešenja o davanju saglasnosti na Izmenu i dopunu cenovnika osnovnih usluga JKP „Gradski vodovod“. Povećanje cena od 15 odsto bilo je neophodno  u cilju obezbeđivanja finansijskih sredstava za normalno funkcionisanje preduzeća i sprovođenje aktivnosti u cilju daljeg razvoja sistema vodosnabdevanja. Ovu odluku podržalo je 35 odbornika, dok je 5 glasalo protiv.

U nastavku sednice Skupština je donela Odluku o prestanku mandata v.d. direktora JKP „Gradski vodovod“ i na tu funkciju imenovala Milisava Brajkovića. Do promene, došlo je i u JP za urbanizam i uređenje Grada Prokuplja, gde je većinom glasova za v.d. direktora izabran građevinski inženjer Miodrag Maksimović.

Na današnjoj sednici doneta je i Odluka o prestanku mandata odbornika, kao i Odluka o potvrđivanju novih odborničkih mandata.

0
1
Soko Banja

Povezano

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pogledajte takođe
Close
Back to top button