U kategoriji Društvo, Prokuplje.

Izlet za korisnike Doma starih

Autor 11 juna 2018

PROKUPLJE- U okviru redovnih aktivnosti i godišnjeg plana rada Dom za smeštaj i negu starih lica u Prokuplju organizovao je za svoje korisnike jednodnevni izlet u Nišku banju.
Tako je za 32 korisnika Doma, koji su u pratnji zaposlenih obišli ovu oazu zdravlja i mira nadomak grada Niša, protekli petak bio jedan od najlepše provedenih dana u proteklom periodu.


-Naša ustanova organizuje ovakve izlete u sklopu radovnih aktivnosti, a u tome nam pomaže lokalna samouprava, kao i brojni sponzori iz Toplice. Ovaj izlet protekao je u lepom druženju, a naši korisnici imali su priliku da se upoznaju sa istorijom ovoga kraja i sa samim lečilištem i blagodetima kraljevstva vode, zdravlja i lepote, rekao je direktor Doma za smeštaj i negu starih lica u Prokuplju, dr Nebojša Vukadinović.
Prema njegovim rečima, za korisnike Doma od velikog su značaja ovakva organizovana putovanja i obilasci banja i znamenitosti u Srbiji, tako da je već u planu još jedan izlet u septembru.
-Ovakva druženja pomažu našim korisnicima da ulepšaju svakodnevnicu, da upoznaju naše banje i druge znamenitosti. Imamo korisnike, na primer iz Vojvodine , koji nisu imali priliku da obiđu ove krajeve. Osim toga, zajednički ručak u restoranu u Niškoj Banji, druženjei zabava, sve to doprinosi dobrom raspoloženju naših korisnika, a i zaposlenih koji su u prilici da pomognu starim licima, kazao je Vukadinović.
Dom za smeštaj i negu starih lica u Prokuplju jedina je ustanova ovakvog tipa u Topličkom okrugu i u njemu je trenutno smešteno 125 lica, dok je njegov smeštajni kapacitet 150. Zaposleni o korisnicima brinu 24 sata , što znači da pored medicinskih tehničara i negovatelja, tu je i tim stručnih lica, koji se satoji od lekara, terapeuta, radnog terapeuta i socijalnog radnika, koji ulažu napore da se korisnici ove ustanove osećaju zadovoljno.
-Na mesto direktora ove ustanove došao sam pre više od dva meseca i ulažem dosta napora da nivo usluga koje pružamo starim i nemoćnim licima podignemo na viši nivo. U tom smislu obišao sam i druge Domove, kako bi razmenom iskustava i znanja, doprineo da u našoj ustanovi boravak bude još lepši i sadržajniji, istakao je Vukadinović.

Devet korisnika na banjski oporavak o trošku PIO fonda

Po prvi put Dom za smeštaj i negu starih lica u Prokuplju prijavio je svoje korisnike za besplatan boravak u neku od banja u Srbiji.Kako navodi direktor dr Nebojša Vukadinović, devet korisnika će ove godine otići na banjski oporavak o trošku PIO fonda.
-Predali smo zahteve za besplatan boravak naših korisnika u neku od banja u Srbiji i u skladu sa kriterijumima, oni su odobreni za njih devetoro. U zavisnosti od zdravstvenog stanja i potrebe za lečenje i rehabilitaciju, oni će ove godine otići i iskoristiti mogućnost koju im je obezbedilo ministarstvo. Zadovoljni smo što smo i u tom smislu pomogli našim korisnicima i što nisu morali sami da se bave administarcijom i podnose zahteve, rakao je Vukadinović.

Premium WordPress Themes Download
Download Best WordPress Themes Free Download
Download Premium WordPress Themes Free
Download WordPress Themes Free
online free course
download mobile firmware
Download WordPress Themes Free
online free course

Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=81623

11 juna 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up