U kategoriji Kultura, Kuršumlija, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Izložba skulptura od kartona

Autor 4 feb 2019

PROKUPLJE- U utorak, 12. februara, u 13 sati, u Galeriji „Boža Ilić“ u Prokuplju otvara se samostalna izložba skulptura i crteža Milene Vukajlović iz Kuršumlije pod nazivom „Struktura energija“.

-Sva moja dela, koja će posetioci moći da vide kada izložba bude otvorena su vrsta eksperimenta i deo istraživačkog rada u okviru mog doktorskog projekta. Skulpture su od kartona, a rad sa ovim materijalom je bio izazov za mene. Bilo mi je interesantno da se igram dok radim na promeni strukture ovog materijala, rekla je autor Vukajlović i objasnila da je motiv izložbe drvo, a da postavku čini više od 20 dela.

Ona je pozvala ljubitelje slikarstva da dođu na otvaranje njene izložbe i zajedno sa njom uživaju u delima koja podsećaju na bezbrižnost i igru.

Pročitajte i...  Sutra i prekosutra biće otežano vodosnabdevanje u Blacu

Ovo je Mileni Vukajlović šesta po redu samostalna izložba, ali prva u Prokuplju. Do sada je, kako kaže, izlagala u Beogradu, Gračanici i Kuršumliji. Učestvovala je i na brojnim kolektivnim izložbama i kolonijama. Rado se seća Likovne kolonije „Boža Ilić“ 2015. godine, koja je održana na Grepcu.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=460945

4 feb 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up