U kategoriji Kultura, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Izložba slika Kluba veterana ULUS-a

Autor 22 juna 2018

PROKUPLJE- U galeriji „Boža Ilić“ otvorena je izložba radova Kluba veterana ULUS-a, koji je osnovan 2009. godine. U njemu se okupljaju umetnici koji su napunili tri i po decenije umetničkog staža. Ovi savremenici su dali snažan pečat u godinama iza nas i ovom postavkom potvrđuju svoje ostvarene domete.
Prema rečima predsednika ovog kluba slikara Miroslava Lazovića, ovo je dragocena prilika, koja omogućuje da na jednom mestu bude sagledana aktuelna produkcija ovih autora i da se na taj način upotpuni slika o njihovom umetničkom opusu.

Autori su predstavili neka od svojih najboljih dela sa raznovrsnom tematikom i u različitim tehnikama. Izložena su dela Momčila Mome Antonovića, Boška Atanackovića, Veselina Bajevića, Tomislava Božovića, Ljiljane Blažeske, Anđelke Bojović i drugih.
Istoričar umetnosti Zdravko Vučinić je zapisao da su ovi umetnici upućeni na zajedništvo, bez obzira na to što neguju različite poglede na svet slike, a njihova izložba predstavlja svedočenje o dinamičnom trenutku likovne umetnosti kod nas.

 


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=82131

22 juna 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up