U kategoriji Blace, Kultura, Kuršumlija, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Izložena dela slikara iz Niša, Kuršumlije, Blaca i Prokuplja

Autor 30 jul 2020

PROKUPLJE- U Galeriji „Boža Ilić“ izloženeo je 27 umetničkih dela, nastalih na ovogodišnjoj likovnoj koloniji koja nosi ime najvećeg topličkog slikara, Bože Ilića.

Kako je ova tradicionalna kulturna manifestacija održana u posebnim okolnostima zbog pandemije korona virusa, publika nije imala priliku da prisustvuje otvaranju izložbe, koja je održana na dan gradske slave, Sveti Prokopije 21. jula.

Tradicionalna likovna kolonija „Boža Ilić, 23. po redu, održana je na Belom Kamenu, gde je ove godine učestvovao manji broj umetnika zbog pandemije.

Bez obzira na okolnosti, nadahnuti netaknutom prirodom ovoga kraja, umetnici su stvarali, inspirisani živopisnim pejzažima, emocijama, koje su ostavili na platno i svojim stvaralaštvom ovekovečivši poseban trenutak.

Pročitajte i...  Šansa za mlade: Posibili sajam u Kuršumliji

Izložbeni prostor Galerije, u narednom periodu krasiće dela slikara iz Niša, Kuršumlije, Blaca i Prokuplja. Kako ističu u Galeriji, ljubitelji ove umetnosti mogu svakoga dana da uživaju u novim slikama, uz poštovanje svih propisanih mera u cilju zaštite od infekcije virusom korona.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=484153

30 jul 2020. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

1 komentar za “Izložena dela slikara iz Niša, Kuršumlije, Blaca i Prokuplja”

  1. Umetnička duša

    A jel ih posle izložbe bacaju? Greota a meni u štalu visi dulek.

Komentari su zatvoreni

Reklame

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up