U kategoriji Hronika, Kuršumlija, Poslednje Vesti.

Izveštaj policije: Evo koliko Kuršumličana je kažnjeno zbog kršenja mera Vlade Srbije

Autor 14 apr 2020

KURŠUMLIJA- Izveštaj policijske stanice u Kuršumliji o preduzetim merama na području opštine zbog povreda propisanih mera za vreme vanrednog stanja:

Za povrede odredbi koje se odnose na zabranu kretanja na javnim mestima, odnosno van stanova, prostorija i objekata za stanovanje u stambenim zgradama izvan domaćinstava, a koja se odnose na lica starija od 65 godina prema tri lica koja su navršila 65 godina podneta su nadležnom prekršajnom sudu tri zahteva za pokretanja prekršajnog postupka, gde su u sva tri slučaja navedena lica oglašena krivim za učinjeni prekršaj.

Što se tiče zabrana odnosno ograničenja kretanja radnim danima u vremenu od 17.00 do 05.00 časova kao i u periodu od petka od 17,00 do ponedeljka do 05.00 časova, a koja se odnose na lica ispod 65 godina života, podneta su 14 zahteva protiv 17 lica za izvršene prekršaje, gde će u dva slučaja vođenje prekršajnog postupka biti nastavljeno u redovnoj proceduri, dok je u jednom slučaj u izrečena opomena, a u 14 slučajeva izrečena novčana kazna u propisanom zakonskon okviru. Što se tiče strukture krivičnih dela, u dva slučaja je podneta krivična prijava iz člana 248/1 krivičnog zakonika RS, nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije, u skraćenom postupku gde su lica uhapšena i sprovedena nadležnom Osnovnom javnom tužilaštvu u Kuršumliji. U jednom slučaju jednom licu je izrečena mera zabrana napuštanja mesta boravka u trajanju do tri meseca, dok je u oba slučaja postupak u toku.

Pročitajte i...  Javni poziv za dodelu pomoći za stvaranje i poboljšanje uslova stanovanja porodica raseljenih lica

Trenutno se u aplikaciji samoizolacija na području opštine Kuršumlija nalazi 69 lica, od kojih se devet lica nalaze na bolničkom lečenju. Od početka uvođenja vanrednog stanja u jednom slučaju prekršena je mera samoizolacije u vezi čega je podneta krivična prijava nadležnom OJT-u.

Na zahtev Doma zdravlja u Kuršumliji pružena je jedna policijska pomoć radi sprovođenja jednog lica do privremene bolnice u studentskom centru u Nišu koja je protekla bez problema.

Iz svega navedenog može se zaključiti da većina građana iz opštine Kuršumlija poštuje naložene mere, nema većih okupljanja građana. Policijski službenici policijske stanice u Kuršumliji preduzimaju sve zakonom propisane mere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju potpune primene i poštovanja naloženik mera Vlade RS, a koje se tiču svih parametra i naloga Vlade RS, naročito u pogledu kontrole „policijskog časa“, držanje distance – propisanog odstojanja građana koji čekaju u redovima, kontrolu lica preko 65 i 70 godina, kontrolu kretanja i okupljanja na javnim površinama – javnim parkovima, kao i površinama namenjenih za rekreaciju i sport, i protiv svih građana koji se ne pridržavaju navedenih mera podnose se adekvatne prekršajne ili krivične prijave.

Pročitajte i...  Poskupljenje cigareta kao jedan od načina da ih bacimo u zaborav

 


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=480493

14 apr 2020. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

4 komentara za “Izveštaj policije: Evo koliko Kuršumličana je kažnjeno zbog kršenja mera Vlade Srbije”

  1. Anonimni

    To policijo moja jos žešće

  2. Marko

    Domu zdravlja alal vera na predanosti. Nije lako u ovim trenutcima ostati pribran.
    Svaka cast na smirenosti i na dobro obavljenom poslu. Imate jedan plus od mene kao akademskog gradjanina.

  3. Svuda u svetu upozoravaju ljude da drze distancu ovde kaznjavaju do besvesti ako te vide samog na ulici cccccccccc

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up