U kategoriji Društvo, Kuršumlija, Poslednje Vesti.

Jagma za vaučerima, Prolom banja najtraženija

Autor 24 maja 2018

BEOGRAD- Prolom banja i dalje je najtraženija destinacija za odmor uz vaučere.  Ministarstvu turizma do sada je podneto 63.000 zahteva za izdavanje vaučera za odmor u Srbiji. Za ovu godinu, budžetom je predviđeno 80.000 vaučera, međutim, zbog velikog interesovanja, velike su šanse da će taj broj dostići, kao i lane – 100.000.

– Sada je špic sezone za podnošenje prijava i zahtevi stižu u velikom broju – kazala nam je Renata Pindžo, pomoćnik ministra turizma. – Planiramo da to bude na nivou prošle godine, kada smo podelili 100.000 vaučera, ali moramo da vodimo računa o budžetu, ali i o raspoloživim kapacitetima. Rano je još govoriti da li će biti i više od toga. Postoji i jedna tehnička stvar da svi koji se prijave, to mora da bude najmanje mesec dana pred odlazak na odmor, tako da sad u maju, već idu rezervacije za jun i polovinu jula.

Kako objašnjava Pindžo, najtraženije destinacije su Prolom banja, Zlatibor, Sokobanja, Kopaonik, Gornja Trepča i Banja Koviljača. Veliko je interesovanje i turističkih objekata u kojima vaučeri, u vrednosti od 5.000 dinara, mogu da se iskoriste. Tome u prilog, smatra Pindžo, ide i to što država na vreme izmiruje obaveze prema njima, pa nije bilo nekih kašnjenja i problema.

– U ovom trenutku imamo 1.107 objekata u kojima vaučeri mogu da se iskoriste, a prošle godine ih je bilo 936 – govori Pindžo. – Broj raste stalno, a njima je ostavljena mogućnost da mogu da se prijavljuju tokom cele godine. Svakako, najveći broj turističkih objekata je i u onim mestima koja su najrazvijenija i gde se najviše smeštaj i traži. Akcija vaučera je i u velikoj meri doprinela, bar u tim mestima, da se izađe iz “sive” zone. Sada su oni kategorisani i rade u skladu sa zakonom. Prijavljuju goste i plaćaju boravišnu taksu, a to nije baš mala stvar. Imamo i destinacije na kojima se broj gostiju povećao višestruko, što nije samo fizički rast, već je to postignuto obaveznim evidentiranjem.

(Izvor novosti.rs)


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=80780

24 maja 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up