U kategoriji Društvo, Kultura, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Javni čas i radionica u okviru manifestacije “Muzeji za 10”

Autor 16 maj 2019

PROKUPLJE- Manifestacija „Muzeji za 10“, koja je počela 13. maja, a koju prokupački Muzej organizuje u saradnji sa drugim ustanovama kulture i školama, izazvala je veliko interesovanje naših sugrađana.

Tema ovogodišnje, pete po redu manifestacije, jeste „Muzeji kao središte kulture: Budućnost tradicije“, a u programu, koji je Narodni muzej Toplice pripremio, najvećim delom učestvuju deca školskog uzrasta.

-Mališani daju posebnu važnost ovoj našoj zajedničkoj manifestaciji, jer oni su ti koji će u budućnosti donositi odluke o značaju i važnosti očuvanja naše bogate tradicije, koju i dok pričamo o njoj, čuvamo, istakla je koordinator manifestacije „Muzeji za 10“ Marijana Ostojić.

Ona je pohvalila učenike prvog razreda prokupačke Gimnazije, koji su za svoje vršnjake održali javni čas o „Slikovnom pismu nekad i danas“ i naglasila da je jednako interesantna bila i radionica, koju je organizovala učiteljica Osnovne škole „Milić Rakić Mirko“ Jelena Babić sa svojim učenicima. Radionica je održana na temu „Kako su deca pisala slova, kada je škola bila stara, a ne nova“.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=466303

16 maj 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up