U kategoriji Blace, Doljevac, Društvo, Kuršumlija, Merošina, Poslednje Vesti, Prokuplje, Žitorađa.

Javni poziv za dodelu IPARD podsticajnih sredstava za investicije u poljoprivredi

Autor 4 feb 2019

PROKUPLJE- Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije raspisalo je drugi javni poziv za dodelu IPARD podsticajnih sredstava za investicije u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji za korisnike u sektoru mleka, mesa, voća, povrća i ostalih useva.

Savetodavac u Poljoprivredno stručnoj službi Prokuplje, Snežana Jović, rekla je da je glavi cilj i svrha IPARD programa, koji se finansiraju iz sredstava Evropske unije, da se pomogne poljoprivrednim proizvođačima i prerađivačima, kao i stanovnicima ruralnih područja da postepeno podižu svoje kapacitete i potencijale, kako bi se na pravi način pripremili za ispunjavanje evropskih standarda u oblasti poljoprivrede.

Na drugi javni poziv za dodelu sredstava iz IPARD programa mogu da konkurišu fizička lica-nosilac komercijalnog registrovanog porodičnog gazdinstva, preduzetnici, privredno društvo i zemljoradničke zadruge.

Pročitajte i...  Opština Žitorađa pokrenula investiciju vrednu 6,5 miliona evra

Iznos podsticaja u sektoru mesa, voća i povrća je 10.000 do milion evra, a u sektoru mleka od 10.000 do dva miliona evra.

Rok za podnošenje potrebne dokumentacije je 11. mart ove godine, izjavila je Jović i dodala da sve neophodne informacije zainteresovani poljoprivrednici, preduzetnici, predstavnici pravnih lica i zemljoradničkih zadruga mogu dobiti u prostorijama PSS, koje se nalaze u zgradi Biznis inkubator centra.

Po rečima Snežane Jović, Ministarstvo poljoprivrede planiralo je da do kraja godine raspiše još četiri javna poziva za dodelu sredstava iz IPARD programa.

Reč je o dodeli sredstava za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava, investicije u fizičku imovinu u vezi sa preradom i marketingom poljoprivrednih proizvoda i proizvoda ribarstva, diverzifikaciju poljoprivrednih gazdinstava i razvoj poslovanja i tehničku pomoć.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=460943

4 feb 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

1 komentar za “Javni poziv za dodelu IPARD podsticajnih sredstava za investicije u poljoprivredi”

  1. Dokle ce da lazu vise ovaj narod to dele po politickoj osnovi

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up