DruštvoKuršumlijaPoslednje Vesti

Javni poziv za dodelu pomoći za stvaranje i poboljšanje uslova stanovanja porodica raseljenih lica

KURŠUMLIJA- Komisija za izbor korisnika za dodelu pomoći porodica izbeglica za kupovinu seoske kuće sa okućnicom i dodatne pomoći u građevinskom materijalu i drugom materijalu i/ili opremi, dana 25.05.2020. godine, raspisuje javni poziv za dodelu pomoći za stvaranje i poboljšanje uslova stanovanja porodica raseljenih lica u vidu kupovine seoske kuće sa okućnicom odnosno odgovarajuće nepokretnosti namenjene stanovanju i dodatne pomoći u građevinskom i drugom materijalu i/ili opremi za adaptaciju predmetne seoske kuće sa okućnicom odnosno odgovarajuće nepokretnosti koja žive na teritoriji opštine Kuršumlija.

Sredstva za kupovinu seoske kuće sa okućnicom odnosno odgovarajuće nepokretnosti namenjene stanovanju i dodatne pomoći u građevinskom i drugom materijalu i/ili opremi za popravku ili adaptaciju predmetne seoske kuće sa okućnicom dodeljuju se interno raseljenim licima dok su u raseljeništvu i članovima njihovog porodičnog domaćinstva, u cilju poboljšanja uslova stanovanja.

Pomoć se odobrava u iznosu koji ne može biti veći od 1.400.000 dinara po porodičnom domaćinstvu korisnika i to:

  • Do 1.200.000 dinara za pomoć pri kupovini seoske kuće sa okućnicom odnosno odgovarajuće nepokretnosti namenjene stanovanju i
  • Do 200.000 sa obračunatim PDV-om za dodatnu pomoć namenjenu za građevinski materijal i drugi materijal i/ili opremu za popravku ili adaptaciju predmetne seoske kuće sa okućnicom odnosno odgovarajuće nepokretnosti namenjene stanovanju.

Više informacija o javnom pozivu, bliži uslovi za izbor korisnika, potrebna dokumentacija i  način podnošenja prijave možete pronaći u prilogu:

50% LikesVS
50% Dislikes
Više
Pogledajte rakođe
Close
Back to top button