U kategoriji Blace, Društvo, Poslednje Vesti.

Javni poziv za prijavu štete od poplave

Autor 1 jul 2020

BLACE- Odlukom o proglašenju elementarne nepogode koju je Vlada RS donela na sednici od 26.06.2020. godine, proglašena je za elementarnu nepogodnu poplava koja je zahvatila deo teritorije Republike Srbije, a između ostalih i opštinu Blace. Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima svojim obaveštenjem je obavestila jedinice lokalne samouprave obuhvaćene Odlukom o proglašenju elementarne nepogode shodno Zakonu o obnovi nakon elementarne i druge nepogode bez odlaganja, a najkasnije u roku od 15 dana od proglašenja prestanka elementarne i druge nepogode, pozove građane da prijave nastalu štetu u roku koji ne može biti kraći od 15 ni duži od 60 dana od dana objavljivanja poziva.

Odlukom o proglašenju elementarne nepogode koju je Vlada donela na sednici od 26.06.2020. godine, proglašena je za elementarnu nepogodnu poplava koja je zahvatila deo teritorije Republike Srbije, a između ostalih i opštinu Blace. Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima svojim obaveštenjem je obavestila jedinice lokalne samouprave obuhvaćene Odlukom o proglašenju elementarne nepogode shodno Zakonu o obnovi nakon elementarne i druge nepogode bez odlaganja, a najkasnije u roku od 15 dana od proglašenja prestanka elementarne i druge nepogode, pozove građane da prijave nastalu štetu u roku koji ne može biti kraći od 15 ni duži od 60 dana od dana objavljivanja poziva.

POSTUPAK ZA PRUŽANJE POMOĆI POKREĆE SE PRIJAVOM ŠTETE.

U vezi sa tim  Opština  Blace  raspisuje

JAVNI POZIV
ZA PRIJAVU ŠTETE USLED ELEMENTARNE NEPOGODE – POPLAVE

Pročitajte i...  Uskoro počinje berba džanarika

Pozivaju se građani Opštine Blace koji su imali štetu nastalu usled dejstva elementarne nepogode – poplave, koje su u junu  2020. godine zahvatile teritoriju opštine Blace da prijave oštećenja na porodično-stambenim objektima u roku od 30 dana od dana objavljivanja poziva za prijavu štete, u periodu od 01.07.2020 do 30.07.2020 godine.

Prijave štete se podnose preko Opštinske uprave Opštine Blace – Odeljenja za opštu upravu i zajedničke poslove (Pisarnica) svakog radnog dana u vremenu od 07-15 časova, na propisanom obrascu koji je sastavni deo ovog Poziva i elektronski na mail adresu: vanrednasituacija@blace.org.rs.

Prijave upućene van propisanog roka, kao i prijave koje nisu podnete na propisanom obrascu neće biti razmatrane od strane Komisije.

Postupak kojim se utvrđuje pravo na pomoć se vodi u skladu sa odredbama kojim se uređuje opšti upravni postupak, ukoliko Zakonom nije drugačije određeno.

Opština Blace će bez odlaganja obrazovati potreban broj komisija koje vrše procenu štete nastalu nakon elementarne i druge nepogode na stvarima građana u skladu sa Uputstvom o jedinstvenoj metodologiji za procenu štete od elementarnih nepogoda (”Službeni list SFRJ”, br. 27/87).

Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima vrši verifikaciju procene štete koje su izvršile stručne komisije.

Po prijavi štete, izvršeno utvrđivanje, proceni i verifikaciji štete Opštinska uprava Blace će nastaviti postupak za utvrđivanje prava na državnu pomoć, pozivom stranci da se izjasni o verifikovanom zapisniku o proceni štete i drugim relevantnim okolnostima od značaja za utvđivanje prava na državnu pomoć. Ukoliko se stranka koja je uredno pozvana ne odazove pozivu, a ne opravda svoj izostanak, smatraće se da je saglasna sa verifikovanim zapisnikom.

Pročitajte i...  Saniraju se štete od poplava, učestvuje Vojska Srbije

Prvostepeno rešenje o pravu na pomoć donosi Opštinska uprava opštine Blace i dostavlja ga podnosiocu zahteva.

Prvostepeno rešenje o pravu na pomoć Opštinska uprava opštine Blace dostavlja i Kancelariji za upravljanje javnim ulaganjima, kao i organu nadležnom za pravnu zaštitu imovinskih prava i interesa Republike Srbije odnosno Državnom pravobranilaštvu.

Za sve dodatne informacije građanke i građani se mogu obratiti Opštinskoj upravi Opštine Blace na broj telefona 371-701 u vremenu od 07-15 časova.

Broj:
U Blacu , dana: 30.06. 2020. godine                                    PREDSEDNIK OPŠTINE

Milan Ćurčić

OPŠTINSKA UPRAVA OPŠTINE BLACE

ODELJENJE ORGANA  OPŠTINE  I DRUŠTVENIH DELATNOSTI

 

 

 

 

PREDMET: PRIJAVA ŠTETE OD ELEMENTARNE NEPOGODE

                           -NA STAMBENOM OBJEKTU U SVOJINI GRAĐANA-

                (podnosi se posebno za svaki oštećeni objekat)

 

Prijavljujem štetu, pod punom materijalnom i krivičnom odgovornošću,  od elementarne nepogode u kojoj je oštećena niže navedena imovina. Za fizička lica: Izjavljujem da sam vlasnik (korisnik) imovine za koju prijavljujem štetu, odnosno da je ta imovina vlasništvo članova moje porodice. Eventualnu pomoć upotrebiću isključivo za otklanjanje posledica elementarne nepogode.

 

PODACI O PODNOSIOCU PRIJAVE (Vlasniku /korisniku stambenog objekta):

Pročitajte i...  Prokuplje: Obaveštenje o prekidima u isporuci struje
IME I PREZIME 
JMBG 
Adresa prebivališta (iz lične karte) 
Kontakt telefon (obavezno) Vlasnik ili korisnik oštećenog objekta 

 

PODACI O OBJEKTU (obavezno popunjavanje svih polja)

ADRESA OBJEKTA
Mesto Ulica Broj 
Mesna zajednica Katastarska opština Broj katastarske parcele 
Ukupan broj lica koja žive u objektu Broj lica mlađih od 18 godina Broj lica od 18 do 65 godina Broj lica starijih od 65 godina 

 

PODACI O OŠTEĆENOJ I UNIŠTENOJ POKRETNOJ IMOVINI U SKLOPU DOMAĆINSTVA

Pod punom krivičnom i materijalnom odgovornošću, izjavljujem da je usled dejstva elementarne nepogode oštećena ili uništena dole navedena imovina. Upoznat sam da navedena imovina nije predmet procene štete od strane Komisije i da će se podaci koristiti u cilju izrade Konačnog izveštaja o proceni štete.

OŠTEĆENOUNIŠTENO

UNETI NAMEŠTAJ, BELU TEHNIKU, KUĆNE APARATE, OPREMU I SLIČNO.

 

Mesto i datum………………………………………………………….  Potpis podnosioca…………………………………………..

OBAVEZAN PRILOG PRIJAVI ŠTETE JE OČITANA ILI FOTOKOPIRANA LIČNA KARTA PODNOSIOCA

NAPOMENA:Nepotpuna i nečitka prijava štete neće biti prihvaćena i ista će biti odbačena od strane Komisije.

Podnošenjem prijave štete, podnosilac daje saglasnost za obradu podataka i prikupljanje podataka po službenoj dužnosti iz službenih evidencija


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=483248

1 jul 2020. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0. Vi možete ostaviti vaš komentar

Napiši komentar

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo posetioce Toplicke Vesti online portala da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Topličke Vesti online portala ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između posetioca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Topličkih Vesti online portala. Redakciji Topličkih Vesti se možete obratiti na: komentar@toplickevesti.com.


Potvrdite da niste računar *

Reklame

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up