Smiley face
U kategoriji Kuršumlija, Poslednje Vesti, Reportaža.

Jedan je Života!

Autor 3 juna 2018

KURŠUMLIJA/BEOGRAD- Deset godina nakon odlaska u penziju Života Jevremeović (72) iz Kuršumlije je ponovo jedan dan vozio Beograđane gratis. Damama je poklanjao cveće a muškarcima majice. Čuveni taksi, bordo “pežo 404”, krstario je kao nekad ulicama glavnom grada i izazvao emocije, kako kod starih mušterija tako i kod Živote, koji je stekao penziju taksirajući u Beogradu.

Života je poslednji radni dan krajem maja 2008. godine takođe vozio, kako on kaže, fraj. Tog dana u Beogradu je bila vesela atmosfera. Beograd je prvi i jedini put bio domaćin “Eurosonga” a za Srbiju je u “Areni” pevala Jelena Tomašević. Taksista Života je tog dana takođe branio boje Srbije, ali na ulici, prevozeći svakog besplatno. Mnogi gosti su se čudom čudili, kakva je ovo lepa zemlja.Nakon toga kolege iz “Betaksija” su Životi priredile veličanstven ispraćaj na “Marakani”, kada su od svojih vozila napravili srce a Života je atletskom stazom provozao počasni krug. To se tada desilo i nikad više.

-U dogovoru sa “Beotaksijem” ponovo sam jedan dan vozio Beograđane. Bilo je veoma emotivno jer su me mušterije prepoznavale. Svakoj dami koja je ušla u moje vozilo uz gratis vožnju poklonio sam ružu a muškarcima majicu. Pratile su me brojne novinarske ekipe koje su sve to zabeležile-priča Života i pokazuje knjigu utisaka.

Najupečatljivija je poruka koju je napisala jedna dama: „Dragi Života, čekam Vas za deset godina na istom mestu na Trgu republike. Nemojte kasniti!”.

Pričajući o svom radnom veku Života pojašnjava da je prvih godinu i po radio po 16 sati dnevno. Želeo je da zaradi novac kako bi kupio “pežo 404”.

Zašto baš “pežo”?

-Sve lepe stvari počinju na P: poštenje, pečenje, prasetina, piletina, plavuša… pežo- pojašnjava Života.

Punih 37 godina Života je “pežoom 404” prevozio Beograđane. Nikada nije stao na putu zbog čega je na auto zalepio nalepnicu “Samo me ti nikada nisi izdao”. Po ovoj nalepnici njegov “pežo” je poznat i u Kuršumliji.

Po odlasku u penziju Života se vratio u rodno Igrište. Najviše zahvaljujući njemu u ovom selu je podignut spomenik Gvozdenom puku. Obilazi sve manifestacije gde se slave istorijski događaji. Svi ga prepoznaju jer uvek dolazi u staroj narodnoj nošnji i sa guslama.

O taksistima

Dok je taksirao Života se po završetku vožnje zahvaljivao mušterijama: „Hvala što ste mi dali priliku da Vas vozim i da o Vama brinem”. Po njemu kad neko uđe u njegov auto isto je kao kad mu dođe u kuću.

-Po meni taksista bi trebalo da bude elita među vozačima. Da to budu probrani, obrazovani, kulturno odeveni ljudi. Da se služe nekim stranim jezikom, da odlično znaju grad – kaže Života.

 


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=81241

3 juna 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

2 komentara za “Jedan je Života!”

  1. Drug

    To može samo Života iz Igrišta.

  2. Mega taxi

    Bravo kolega

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up