U kategoriji Blace, Društvo, Kuršumlija, Poslednje Vesti, Prokuplje, Žitorađa.

Jedan pacijent noćas preminuo od korone u prokupačkoj bolnici

Autor 4 dec 2020

PROKUPLJE- U toku jučerašnjeg dana, u Kovid prijemno – trijažnim ambulantama Opšte bolnice “Dr Aleksa Savić” u Prokuplju, pregledano je 76 pacijenata sa simptomima respiratornih  infekcija, pod sumnjom ili pozitivnih na Kovid -19.

Na Infektivnom odeljenju prokupačke bolnice, hospitalizovano je 54 pacijenta sa teritorije Topličkog okruga. Kod 37 pacijenata je potvrđeno prisustvo virusa Kovid -19.

U ovoj zdravstvenoj ustanovi navode da su hospitalizovani pacijenti sa bronhopneumonijom i srednje – teškom kliničkom slikom.

-Na kiseoničkoj potpori u odeljenju se trenutno nalazi 38 pacijenata. Svi pacijenti su pod 24- časovnim lekarskim i nadzorom medicinskog osoblja Opšte bolnice „Dr Aleksa Savić“. Nažalost, uprkos svim naporima lekara, jedan pacijent sa potvrđenim virusom Kovid -19, preminuo je u toku noći, dok su dva pacijenta transportovana na dalje lečenje u KC Niš, naglašavaju u prokupačkoj Bolnici.

U ovoj zdravstvenoj ustanovi ističu, da su kapaciteti ove bolnice preopterećeni i da je neophodno poštovati mere prevencije, kako bi se sprečilo dalje širenje infekcije ovim opasnim virusom i kako bi se u danima koji dolaze, rasteretio zdravstveni sistem.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=488878

4 dec 2020. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions