BlaceDruštvoKuršumlijaPoslednje VestiProkupljeŽitorađa

Jelena Jovanović iz Trbunja kraljica ajvara

KURŠUMLIJA- Jelena Jovanović iz Trbunja kod Blaca krunisana je juče u Kuršumliji i godinu dana će nositi titulu kraljica ajvara. Njen tim „Jelena Jovanović i ekipa“, u koji su osim nje bili i Milena i Katarina, pobedio je na takmičenju u spremanju ajvara „Izađi mi na teglu“.  Nagrada za prvo mesto je šporet smederevac.

Krunisanje Jelene Javanović za kraljicu ajvara
Kraljica Jelena sa svojom ekipom

Drugo mesto i vaučer „maxi“ osvojila je ekipa „PG Nikolić“ iz Kuršumlije a treće mesto i pakete „Somboled i Zaječarsko pivo osvojila je ekipa „Ajvar eko“, koju su činili učenici IV godine ugostiteljskog smera, Ekonomsko-tehničke škole u Kuršumliji sa profesorkom.

Devet ekipa ocenjivao je žiri u sastavu: Radosava Mićović, sekretar Crvenog krsta i predstavnik prošlogodišnje pobedničke ekipe, Arsenije Todorović iz Odeljenja za poljoprivredu i ruralni razvoj i kuvar hotela „Radan“ u Prolom banji Miloš Jovičević. Po njihovim rečima jednoglasno su doneli odluku, a o pobednicima su odlučivale nijanse, tekstura, aroma, slanoća i začini.

Pobednička ekipa „Jelena Jovanović i ekipa“ iz Trbunja, po prvi put se takmičila. Bave se preradom i konzerviranjem voća i povrća a u ponudi imaju slatka, džemove, sokove, salate, ajvar, turšiju…

Tri prvoplasirane ekipe
Žiri

Drugoplasirana ekipa PG Nikolić je redovan učesnik i već su osvajali prvo mesto.

Trećeplasirana ekipa „Ajvar eko“ po prvi put se takmičila i nagrada im je veliki podstrek za dalje školovanje.

Ekipi „Todorovići“ bilo je drugo učešće po redu. Ekipa „Čar na dar- Radovanovići“ je učestvovala četiri puta, jednom su osvojili treće mesto. Ekipi „Kostići“ ovo je bilo treće takmičenje, bili su „Kraljevi ajvara 2019“. Ekipa „Ajvar, zdrava hrana“, takmičila se do sada tri puta. Ekipi „Samokovke“, bilo je prvo takmičenje po redu. Ekipa „Ivanjac“, do sada se takmičila tri puta i jednom je osvojila prvo mesto.

Inače, u Državno finale, koje će se održati u Beogradu 09. oktobra, idu ekipe koje su osvojile prvo i drugo mesto- “Jelena Jovanović i ekipa“ i PG „Nikolić“.

PG Nikolić
Ajvar eko

  

91% LikesVS
9% Dislikes
Back to top button