Smiley face
U kategoriji Kultura, Kuršumlija, Poslednje Vesti.

Još jedna predstava glumačke grupe “Pera Detlić”

Autor 13 jula 2018

KURŠUMLIJA- Starija grupa glumaca „Pera Detlić“ sinoć je u punoj sali opštine u Kuršumliji izvela premijerno predstavu  „Nedostajem sama sebi“. Mentor i reditelj Milija Jevremović istakla je da se predstava bavi vrlo aktuelnom problematikom-narkomanijom mladih, kroz otuđenje mladih počev od porodice pa do društva. Predstava ima edukativni karakter a samo nekoliko glumaca kroz likove ilustruju koliko je snage i energije potrebno da se izbori sa iskušenjima i kako se vratiti pravim životnim vrednostima. Poruka predstave je da se treba izboriti sa strašnim izazovima i da na taj način čovek je sam sebi  najveći prijatelj.

Uloge u predstavi „Nedostajem sama sebi“ odigrali su: Petra Radivojević, tumačila je lik Milene, Snežana Radoičić, lik majke Vere, Dušan Arsić, lik Đovanija, Jana Vuković, lik Andree i Iva Simonović, lik Dace.

-Pokazali su da su spremni za ozbiljne uloge i za analizu ozbiljnih tema životnih. Nadahnuto su pripremali predstavu i sa radošću iščkivali premijerno izvođenje. Njihovim napredovanjem jako sam zadovoljna i ponosna sam na njihov uspeh. Ovi mladi glumci su budućnost našeg grada u širenju kulturnih vidika-rekla je Topličkim vestima Milija Jevremović, koja je i mentor, i reditelj, kostimograf i scenograf.

Jevremović je napravila i osvrt i na prethodno veče kada je mlađa  grupa glumaca -učenici do četvrtog razreda, izvela predstavu „Bajka iz parka“. Veljko Komnenović, tumačio je lik đaka koji čita zakletvu o očuvanju životne sredine, Viktorija Ilić, lik Marice, Vojin Jevremović, lik Ivice, Sara Nikolić, lik Veštice, Maša Dimitrijević, lik Šumske vile, Strahinja Radoičić, likVuka, Emilija Nešić, lik Crvenkape, Marta Radovanović, lik Princeze i Mihajlo Mičlošević, lik Oca.

-Predstava se na simboličan način bavi ekologijom- očuvanjem životne sredine, kroz poznate likove iz bajki, koji prenose poruku da treba živeti u zdravoj i čistoj okolini i raditi na njenom očuvanju.  Predstavu su pripremali sa velikim entuzijazmom i pokazali ljubav prema pozorišnoj umetnosti. Ovo je moja podrška deci i rad na njihovom usmerenju  u pravcu kulturnih vrednosti. Da budu kreativni i da sami budu tvorci kulture u Kuršumliji-kazala je Milija Jevremović.

 


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=82838

13 jula 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up