Smiley face
U kategoriji Blace, Društvo, Kuršumlija, Poslednje Vesti, Prokuplje, Žitorađa.

Još jednom o Zakonu o oružju: Podobni i provereni moraju kod doktora!

Autor 28 dec 2018

KURŠUMLIJA- Još uvek traju muke moje, a verovatno i drugih, u vezi legalizacije oružja. Presabiram se, koliko mi para treba da se legalno legalizujem ili da budem donator pa da moju “gvožđuriju” za džabe poklonim državi, a ni ona se od toga neće ovajditi.

Redosled je sledeći: Prvo u Dom zdravlja da za 200 dinara kupim izveštaj izabranog lekara, pa na lekarsku komisiju da me za 2 500 dinara posmatraju da li sam normalan. Drugo, da u streljačkom ili lovačkom društvu platim kao članarinu od 3 000 do 12 000 dinara za ništa. Treće, da državi na više računa platim taksi, i sve to “Jovo nanovo” posle pet godina. A sve u cilju da bi izbegao skupe kazne po paragrafima “demokratske” vlasti, ako ne budem u roku sve takse platio ( oko 13 000 dinara). Moj slučaj je mogućno rešiv, ali dok sam čekao u redu kod “svog” izabranog lekara pojavio  se tuđi nerešiv slučaj po ovom pitanju.

Tuđi slučaj: Srpski Srbin, pre nego što je otišao u Evropu, proverom je postao podoban  za držanje i nošenje oružja. Za predstojeće praznike došao kući na zimski odmor pa hoće i obaveze prema domovini da izmiri. U startu je bio naljućen i uvređen. U Domu zdravlja ne mogu da mu izdavu- prodaju izveštaj izabranog lekara, jer nije bio bolestan i nije dolazio kod lekara pa nije imao potrebe da ima svog izabranog lekara. Tamo u  Evropi samo sa parama bira lekara, ako mu zatreba. Medicinska sestra i doktorka se mnogo potrudile da mu objasne da je trebalo da bude bolestan pa da ima svog izabranog lekara pa bi lako dobio traženi izveštaj. Za utehu medicinari su mu predložili da se u Republičkom fondu zdravstvenog osiguranja raspita da li Srbija i Francuska imaju konvenciju po ovom pitanju, pa da se u međunarodnoj arbitraži reši njegov problem sa potvrdom. Taj gastarbajter je zalupio jako vrata i nekuda otišao ljut iz Doma zdravlja. Verujem da je njegov slučaj nerešiv u paragrafima sadašnje “demokratske” vlasti, pa zato mi ostali treba da budemo srećni I zadovoljni  po ovom pitanju!!?? Po pitanju oružja vlast zna da 92%  zloupotrebe čine nepodobni i neprovereni tj. oni koji imaju oružje “na crno”.  Zbog 8%  podobnih i proverenih svi ostali “plaćaju ceh”.

(Autor Radovan Radovanović, Sagonjevo)


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=89736

28 dec 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

1 komentar za “Još jednom o Zakonu o oružju: Podobni i provereni moraju kod doktora!”

  1. Ljubisa Livac

    Oruzje je napravljeno za ubijanje i kao takvo ga i treba zabraniti i ne dozvoliti da ga bilo ko poseduje.
    Lov treba potpuno zabraniti i stogo kaznjavati kako bi se sprecilo dalje ubijanje zivotinja koje su gotovo istrebljene.
    Mislim da lovci nisu svesni kako i koliko zlo cine.
    Razmislite sta radite, zivotinje koje ubijate osecaju bol i poseduju emocije,oduzimate im zivot radi sporta i zabave.

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up