U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Jubilej: Sedamdeset godina Narodne apoteke Prokuplje

Autor 9 apr 2019

PROKUPLJE- Apotekarstvo u Toplici ima dugu tradiciju, koja datira još s kraja 19. veka. Đorđe Brzaković, Sava Lukić, Miloš Nikolić, bili su školovani farmaceuti, mahom u Zagrebu. Jedan od sinova Miloša Nikolića Borivoje Nikolić i nakon drugog svetskog rata, po osnivanju Narodne Apoteke, nastavlja da vodi apoteku. Gradsko apotekarsko preduzeće, pod nazivom Narodna Apoteka, sada u državnoj svojini, upisano je u registar Državnih privrednih preduzeća 9 aprila 1949 godine.
I tako, pre sedamdeset godina, uz plejadu školovanih i vrednih apotekara, počinje izdavanje lekova na recept – besplatno.
Sve je počelo sa dugogodišnjim upravnikom Miškom Perićem, i menjajući status, a i rukovodioce, od mr. ph. Dragane Božić Miljković, do dipl. pravnika Zlatana Miljkovića, svaki od rukovodilaca, a i vrednih radnika je ostavio svoj pečat, i doprineo širenju ustanove, otvaranju novih apoteka i apotekarskih stanica.
Čestitajmo sedamdeset godina trajanja apoteci, uz želju da nas leče, besplatno savetuju, budu naši najbolji zdravstveni prijatelji …
I da traju još dugo.

0
0

Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=464451

9 apr 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions