DruštvoPoslednje VestiProkuplje

Juniorski – seniorski obilazak Pasjače

PROKUPLJE – Planinarsko društvo iz Prokuplja iskoristilo je jučerašnji dan za jednu lepu akciju u prirodi. Već smo navikli na objave članova, koji nas uvek razvedre svojim fotografijama, koje dokazuju lepote naše Srbije. Ovoga puta cilj je bio pridruživanje dece iz Planinarsko skijaškog kluba „Pasjača“ iz Žitorađe.

Neki od rekreativaca su se sada priključili ovoj divnoj družini prvi put. U obilazak Pasjače krenulo je više od 60 planinara, ali ono što raduje starije je što su većinu činila deca.

Početak je bio od crkve Svetog Nikole u Rečici. Staza je vodila od Asanovačkog potoka, sve do Asanovačkog visa, pa nazad ka crkvi. Dužina pređene staze je oko 22 kilometara sa visinskom razlikom od oko 500 metara.

  • Domaćini su se potrudili da budu pravi domaćini. Uživali smo u šetnji, a onda nas je dočekala bogata trpeza i divna torta iz poslastičare „Fortuna“. Najviše se radujemo podmladku, jer je sa najmlađima uvek najlepše. Nadam se da će se u budućnosti akcijama priključiti još više dece – rekao je Boban Stojković iz planinarskog udruženja.

Nakon vanrednog stanja i nedostatka fizičke aktivnosti, nekako smo se svi zaželeli prirode i šetnje. Neke stvari se dogode da nas podsete da treba da se vratimo prirodi i uživamo u lepotama naše Srbije. Ono što imamo posebno je bogatstvo sa kojim se češće treba saživeti.

Skupo smo platili neosvrtanje na sopstveno okruženje i nemar o istom.

50% LikesVS
50% Dislikes
Više
Pogledajte rakođe
Close
Back to top button