U kategoriji Blace, Društvo, Kuršumlija, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Kad majstori izađu na scenu, sve pršti!

Autor 26 jul 2019

KURŠUMLIJA- Sastav ”Partibrejkers” čija je žanr garažni bluz i hard rok, i ritam i pank bluz, priredio je sinoć pravi spektakl Kuršumličanima koji su se okupili u centru grada. Petorka, Zoran Kostić Cane, vokal, Nebojša Antonijević Anton, gitara, Robert Telčer, gitara, Zlatko Veljović Laka, bas gitara, Darko Kurjak, bubanj, nastupili su okviru “Kulturnog leta 2019.” . Uvertiru u njihov koncert napravila je grupa iz Kragujevca “Čovek bez sluha”.


Da će veče biti ispunjeno dobrom svirkom i dobrom energijom osetilo se još na početku kada je koncert otvorila pank-rok grupa “Čovek bez sluha” iz Kragujevca, koja je osnovana 1994. godine. Brejkersi su zatim dobrom svirkom zagrejali publiku. Usledio je dobar zvuk i dobre vibracije do ponoći.
Kako je kazao Cane, grupa postoji oko četiri decenije a prvi put su u Kuršumliji. Majstrori roka od početka do kraja koncerta, zahvaljujući maestralnom prezentovanju svih pesama oduševili su dve hiljada ljudi. Pokazali su kako imaju izuzetan vokal i odlične gitariste i bubnjara. Anton je izvodio bravure na gitari i pokazao da je pravi majstor svog zanata. Veliki virtouz na gitari i pun energije da prenese emociju kroz pesmu i zvuk gitare uz odličnu pratnju Roberta, ali i Lake i Darka. Zahvaljujući frontmenu grupe Canetu i ostalima koji su svirali dušom i srcem atmosfera je dovedena do usijanja. Pokazali su mladim ljudima najlepše što rok muzika nosi, kvalitnu kompoziciju i tekst, pogotovu poruku koje nose njihove pesme. Pevali su svoje najveće hitove: Sirotinjsko carstvo, Put za jug, Kreni prema meni, Hipnotisan gomila, Noćas u gradu, Mesečeva kći, 1000 godina… Publika je pevala sve njihove pesme.

Pročitajte i...  Kuršumlija: Ograničeno radno vreme ugostiteljskih i trgovinskih objekata

-Odličan koncert, fenomenalni nastup. Od Caneta, koji je odličan pevač, do ostalih. Ko nije bio večeras mnogo je propustio. Ovakav koncert treba ovom gradu, jer mladi nisu u prilici da sami odlaze na velike koncerte koji se održavaju u Beogradu ili zemljama u okruženju-rekle su Topličkim vestima Anđela i Jovana koje su bile u prilici da prate veći deo dešavanja na kulturnom letu.
Nastup ovog rok sastava, koji postoji od 1982. godine, pamtiće Kuršumličani jer je obeležio “Kulturno leto 2019.”


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=469725

26 jul 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Reklame

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up