U kategoriji Društvo, Kuršumlija, Poslednje Vesti.

Kako do dozvole za kretanje u vreme policijskog časa

Autor 6 apr 2020

KURŠUMLIJA- Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, po ovlašćenju predsednice Vlade Republike Srbije Ane Brnabić, tokom vanrednog stanja, u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova kontrolisaće i vršiće izdavanje dozvola za kretanje u vreme policijskog časa.

Jedinice lokalne samouprave, u saradnji sa drugim organima lokalne samouprave i udruženjima građana registrovanim na njihovim teritorijama, će pribaviti i dostaviti u Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja podatke o osobama koje pružaju usluge pomoći u kući (usluga socijalne zaštite, ali i direktno ugovorena pomoć između dve osobe) i usluga socijalne zaštite personalni asistent.

Građani kojima je potrebna dozvola za kretanje u vreme policijskog časa, za rešavanje ovog problema potrebno je da se zahtevom obrate lokalnoj samoupravi, dostave potrebna dokumenta koja potvrđuju razlog za izdavanje ove dozvole.

Pročitajte i...  Pre 1157 godina Ćirilo i Metodije udarili temelj slovenskoj pismenosti

Na osnovu zaključka Vlade Republike Srbije 05 broj 53-2561/2020 od 16.03.2020. godine, Opštinska uprava Opštine Kuršumlija obustavlja rad sa strankama putem šaltera.

Stranke svoje zahteve mogu podneti putem elektronske pošte na e-mail adresu  pisarnicakursumlija@gmail.com

Jedinica lokalne samouprave je dužna da, nakon provere, dostavlja zahteve Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, koje će nakon provere dostavljati Ministarstvu unutrašnjih poslova radi izdavanja dozvole.

Jedinice lokalne samouprave su u obavezi da formalno podnesu obrazložene zahteve za obradu i navedu ako postoji sudska presuda.

Takođe, jedinice lokalne samouprave, u saradnji sa centrima za socijalni rad sa iste teritorije, u obavezi su da, u slučaju prijema zahteva, obrade i podatke o roditeljima koji konačnom sudskom presudom regulišu viđenje deteta (preuzimanje i vraćanje deteta od jednog roditelja) u smislu: policijski čas, i treba im dozvola da dete preuzme i/ili vrati u terminu određenom sudskom presudom.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=480263

6 apr 2020. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

2 komentara za “Kako do dozvole za kretanje u vreme policijskog časa”

  1. Kod krajs komandanta po ausvajs

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up