U kategoriji Kuršumlija, Poslednje Vesti, Reportaža.

Kako ugoditi ženi?

Autor 2 jula 2018

KURŠUMLIJA- Najpoznatiji proizvođač krompira u Gornjoj Toplici Slobodan Urošević iz Igrišta odustao je od ove proizvodnje i posvetio se uzgoju malina. Kaže da je to uradio kako bi ugodio ženi. Međutim, nije sve ispalo kako je planirao.

-Decenijama proizvodim krompir. Osvajao sam nagrade na raznim sajmovima i mogu da kažem da sam uvek imao najkvalitetniji krompir. Poslednjih godina moja ženi se stalno žalila kako joj je dosta kopanja krompira, vađenja iz zemlje, kaže, ne može više da se saginje. Dosta joj je svega, hoće jednom da se uspravi-započinje svoju priču  Slobodan.

Dosadilo njemu da sluša ženu kako se stalno žali i rešio da okrene list.

 

-Rekao sam ženi- ako ne možeš da se saginješ-u redu. Batalićemo krompir i zasadićemo maline. Njih možeš da bereš stojeći, ne moraš da se saginješ više-pojašnjava Slobodan svoj dogovor sa ženom.

Kako su se dogovorili, tako je i bilo. Zasadili su maline i sve je bilo u redu. Žena zadovoljna, Slobodan zadovoljan. Međutim, đavo nikad ne spava. Ove godine uslovi za malinu su bili izvanredni. Red kiša, red sunce, malina je napredovala ne može biti bolje.

-Izrasla ko planina. Plodovi se smeše sa visine samo čekaju da se uberu. Mađutim, sad je nastao novi problem. Maline su toliko visoke da žena mora da ripka (skakuće) da ih dohvati. Ripka ona za svako zrno i vidim da opet nije zadovoljna, ali ćuti. Šta mogu, sve sam uradio da joj ugodim ali se nekako ne da-šeretski će Slobodan.

 

Nije imao sreće ni na Malinijadi

Na ovogodišnjoj “Malinijadi” u Kuršumliji Slobodan je imao svoj štand ali nije dobio nagradu. Više u šali kaže da je očekivao jer je imao  najkrupnije maline.

Slobodan (prvi s leva) na Malinijadi

-Nije da se ljutim ali samo da se zna. Niko nije imao krupnije maline, krupne kao šljive. Izložio sam samo svoju malinu, nisam imao vremena da mesim kolače. To bi isto bilo kao kad bi na poljoprivrednom sajmu ja izložio kravu od 700 kila a pobedi neka od 200 jer ima bolje uže-priča u svom stilu Slobodan.

 

 

 

 

Krupne ko šljive


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=82470

2 jula 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up