U kategoriji Društvo, Kuršumlija, Poslednje Vesti.

Kao da je juče bilo: Proslavili 55 godina mature

Autor 23 juna 2018

KURŠUMLIJA- Petnaestak bivših maturanata Ekonomske škole obeležili su danas 55 godina mature. Oni pripadaju generaciji koja je 1963. godine završila Ekonomsku školu, koja je tada imala tri odeljenja sa 101 učenikom.

Maturanti su nam rekli da su imali sreću da čim završe školu odnosno fakultet da se zaposle, budu uspešni u svom poslu i dočekaju penzije, što govori da su rasterećeni zbog osigurane materijalne situacije, i da mogu u potpunosti da se posvete sebi,  unučićima i prijateljima. Inače, 101 učenik bio je raspoređen u tri odeljenja, 79 knjigovodstveni smer a 22 komercijalni smer. Razredne starešine bile su Radun Mitrović, Ivić Nikićije i Stojan Binić. Oni su bili poslednja generacija koja je upisala školu u “Drinkinoj” školi gde se odvijala nastava.

I ovogodišnji organizator godišnjice mature, koju ova generacija proslavlja osmi put,  je mr Stevan Milutinović, rodom iz Pločnika, koji je radni vek započeo u privredi a zatim nastavio kao novinar “Privrednog pregleda”, gde je dočekao i penziju. On je naglasio da su ponosni na svoju generaciju koja je bila jako uspešna a učenici su bili sa cele teritorije Toplice.

Direktor Ekonomske škole Ratomir Pantović  pozdravio je maturante u zbornici, upoznao ih sa  stanjem u školi i naglasio da škola održava renome uspešne škole. Od 286 učenika,  1/3  završila je razred sa odličnim uspehom, 1/3 sa vrlo dobrim a 1/3 sa dobrim i dovoljnim. Dodao je da se uspešno takmiče, da su iz predmeta Osnovi ekonomije u prvih 15 u zemlji, iz računovodstva zauzimaju 6, poslovne informatike  8. Iz srpskog jezika Sandra Smiljković osvojila je drugo mesto i ona je bila ove godine i đak generacije. Iz praktičnog dela kuvari su zauzeli 2. mesto, dok iz teorije 6. mesto. Ekonomska škola  će ove godine upisati 30 učenika na smeru finasijski administrator, 30  kulinarski tehničar i 30 učenika smer kuvar.

 

 


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=82160

23 juna 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up