Soko Banja

FAM
KulturaPoslednje VestiProkuplje

Književno veče i pozorišna predstava

PROKUPLJE- Prokupački Dom kulture sledeće nedelje organizuje dva događaja, jedan je rezervisan za ljubitelje aforizama i reč je o promociji knjige, a drugi za one koji vole pozorište i ono što stvaraju prokupački glumci.

-Najpre ćemo u sredu 28. septembra u 18 časova, imati promociju zbirke aforizama Prokupčanina Milivoja Krstića, koju organizuje Književno društvo „Rade Drainac“, koje radi u okviru naše ustanove dugi niz godina. Zbirka nosi naziv „Azbukvarenje – bukvar za odrasle“. Već u četvrtak 29. septembra u 19 časova i 30 minuta, na sceni našeg pozorišta igraće se predstava „Siromašni Romeo“. To je njena repriza i već sada, zbog velikog interesovanja publike, svi zainteresovani treba da rezervišu mesto na broj telefona Doma kulture, koji glasi 027/321-002. Cena karte za ovu predstavu je 150 dinara, istakli su u Domu kulture i pozvali Prokupčane da zajedno sa njima sledeće nedelje podele književne i pozorišne trenutke.

  

Veseli duh Književnog društva „Rade Drainac“ pesnik Milivoje Krstić, svojim stihovima, godinama mami osmehe (čitalačke) publike. Možda jedini toplički haiku pesnik i jedan od retkih, koji stvara na dijalektu, Milivoje je i aforističar, a mnoge će obradovati ovo književno veče, na kome će moći da se opuste i uživaju u njegovim novim aforizmima.

U vremenima kada deluje da imamo sve manje razloga za smeh, okruženi slikom sveta sa društvenih mreža, postoje dragoceni događaji, poput ovih, koji s lakoćom oplemene naš život. Zato, organizator poziva sve one koji su propustili događaje na dvoru Kapuleti, da dođu na reprizu ove predstave i saznaju zašto je Romeo Montegi „siromašan“ i kako ljubav uvek pronađe svoj put. Predstavu „Siromašni Romeo“ je režirala Tijana Petrović, prema tekstu Tode Nikoletića, a igraju mladi i talentovani prokupački glumci, polaznici Škole glume Doma kulture.

Soko Banja
Back to top button