U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Ko truje pse u Prokuplju?

Autor 19 sep 2019

PROKUPLJE- U Prokuplju je uginulo 15 pasa lutalica od trovanja. Vojkan Ristić, jedan je od volontera koji vodi brigu o napuštenim psima u Prokuplju, kaže da su našli otrovane pse u gradskom parku i na glavnom šetalištu.
-Juče ujutru su stradala tri psa. Ja sam otišao u policiju i to prijavio. Rekli su da ne mogu da reaguju jer ja nisam oštećeno lice. Jutros sam takođe pozvao policiju i detaljnije malo obrazložio situaciju. Rekli su da će da izađu, kaže Ristić.

-Jako mi je teško, ne znam šta da kažem, ne znam ko to radi, ne znam kakav im je cilj. Umesto tim životinjama da pomognemo sa hranom i sa udomljavanjem, mi trujemo pse. Jako jezivo i jako mi je loše- kaže Gordana Kostadinović, iz Prokuplja, a njena sugrađanka Biljana Vučetić dodaje: “Ako ti možeš da otruješ jednog psa koji ti nije ništa uradio, kako ćeš onda čoveku da uzvratiš, ako ti jednu ružnu reč kaže. Ovo je strašno.”

Pročitajte i...  Prokuplje: Obaveštenje o prekidima u isporuci vode

Otrov, koji je neko stavio u hranu, usmrtio je 15 pasa. Na ulicama Prokuplja nalazi se više od 60 napuštenih životinja.

Otrovani psi su bili sterilisani, čipovani i pušteni na ulicu. U Prokuplju ne postoji udruženje koje bi se brinulo o njima, kao ni azil gde bi bili smešteni.

Policija je protiv NN lica podnela krivičnu prijavu zbog trovanja pasa.

(RTS)

Foto fejsbuk


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=472012

19 sep 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

3 komentara za “Ko truje pse u Prokuplju?”

 1. Ja bih sve lutalice skupio i doveo kod moje komsinice . Ona to sve brizno neguje i pazi.U kuci u kojoj dolazi povremeno cuva oko desetak macki ,kuca je puna stvari tako da zivotinjama sem hrane ne treba nista,malo se kerovima samo vidi koza jer ponekad ostanu bez dlake na sebi. Verovatno zbog prevelikog vakcinisanja

 2. Prokuocanin

  A kako ti volonteri brinu o psima?! Skupljaju ih po parku i setalistu, pa onda covek ne moze da prodje, a kamoli da pusti svoje dete.

 3. Tijana

  Kome smetaju psi?
  Ljudi, shvatite, niste jedina bića na planeti.
  I ostali imaju prava na život!
  A kako bih volela da saznam ime počinioca…

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up