Soko Banja

FAM

FAM

Poslednje VestiProkupljeReportaža

Kod profesora muzike po dobru pesmu, priču o putovanjima motorom i po burek

PROKUPLJE – U Prokuplju svi poznaju uvek nasmejanog profesora klavira Milana Dinčića Dinju. Ono što je najinteresantnije je, što se muzikom bavi i van škole, uveseljavajući ljude na njihovim svečanostima. Nedavno je snimio prvu autorsku pesmu „Da’ l ti imaš nešto s’ tim“, a pesma je oduševila slušaoce. Pored profesorske profesije, ovaj muzičar, od nedavno drži buregdžinicu „Burek kod Dinje“ u Prokuplju, a svi rado odlaze po svoje parče baš kod Milana.
Milan Dinčić diplomirao je na fakultetu Muzičke umetnosti u Nišu. Profesor je klavira i korepetitor u Muzičkoj školi „Kornelije Stanković“ u Prokuplju.
Milan kaže da je još u ranom detinjstvu imao podršku svojih roditelja koji su zaslužni za buđenje strasti prema muzici kupovinom prvog sintisajzera, kasnije i klavira, koji još uvek budi radost cele porodice Dinčić.
Ipak, najveći Milanov san je da motorom obiđe svet.

 

– Kada sam imao osam godina, otac je kupio motor Tomos. Sa strašću sam ga gledao i čekao da odrastem, kako bih mogao da ga vozim. To mi nije smetalo da ga zaljubljeno posmatram i brišem od prašine. Nažalost, nisam dočekao da ga vozim. Zbog majčine brige, otac je prodao motor, ali je ostala strast i ljubav prema motorima.
Nikada nisam zaboravio tu svoju „prvu ljubav“. Kada sam postao zreliji, rešio sam da ostvarim svoje snove i od tada ih neprestano ostvarujem.
Često idem na putovanja sa suprugom i ona mi je najveća podrška.
Obišao sam dosta zemalja… Crnu Goru, Bosnu, Grčku, Rumuniju, Italiju… Najdalja destinacija je bila Azurna Obala u Francuskoj tj. Sen Trope 2019. godine sa još dvojicom prijatelja. Na stogodišnjicu Soluskog fronta sam motorom otišao na Krf. Još jedna, čini mi se i najveća strast je muzika, kojoj sam se najviše dao. Pored posla profesora u školi, 2020. sam snimio prvu pesmu, koja je izašla iz mog skromnog studija. Nadam se da će inspiracija učiniti svoje u daljem periodu. Glavna nit, koja povezuje sve moje ljubavi i strasti je sloboda, traganje za suštinom uz pojačane osećaje. Kada prolaznost života gledam sa lepše strane uzmem od njega najlepše stvari. Stub i glavna potpora u svemu je moja porodica – kaže Dinčić.
Na pitanje, koja je destinacija sledeća, Milan odgovara:
-Što se tiče planova za putovanja, pred sebe sam stavio ozbiljan cilj, a to je Nordkapp u Norveškoj, takozvani bajkerski Mont Everest (najsevernija tačka Evrope). Zahteva ozbiljnu logističku i fizičku pripremu.
Ostaje samo da Prokupčani uz zvuke klavira i divnu ljubavnu pesmu, odu po priču o bajkerskim avanturama u buregdžinicu, u kojoj se već uveliko peče burek.

1
1
Soko Banja

Povezano

Back to top button