U kategoriji Blace, Kuršumlija, Poslednje Vesti, Prokuplje, Sport, Žitorađa.

Kolonija prokupačkih košarkaša u Beogradu povećala se za još jednog člana, Mateja Dunjić potpisao za Zemun

Autor 3 dec 2019

PROKUPLJE- Najperspektivniji mladi sportista Prokuplja u prošloj godini, košarkaš Mateja Dunjić, svoju sportsku karijeru nastavio je u Košarkaškom klubu Zemun, u jednoj od najboljih školi košarke u Srbiji, odakle su ponikli vrsni košarkaši, kao što su Novica Veličković, Rade Zagorac, Mario Nakić i Marko Pecarski. Mateja je košarku počeo da trenira 2012. godine u KK Prokuplje, 2016. prelazi u KK Probasket, a dobre igre i talenat nisu promakli trenerima Zemuna koji su, nakon probe i nekoliko treninga, odlučili da Mateju angažuju.


-Svi preduslovi za uspeh su tu. Vredno se radi, standardan sam u ekipi, odlično smo počeli sezonu i očekujem, kako vreme prolazi, da košarkaški napredujem. U klubu imamo sjajne trenere, sve je organizovano na visokom nivou i odlično sam prihvaćen od igrača, trenera i ostalih. Cilj mi je da košarkaški napredujem, a dokle će to da me dovede, vreme će pokazati, istakao je Mateja Dunjić.
Od starta sezone, Mateja je standardan u timu. Igra na pozicijama 4 i 5, a najbolju partiju, pružio je protiv Mladosti, gde je postigao 13 poena. Mateja pohađa Sportsku gimnaziju, koja dozvoljava maksimalan pristup treninzima, što je još jedan preduslov za uspešnu karijeru.

Pročitajte i...  Evo ko će igrati u Zoni Jug i Srpskoj ligi Istok, ima iznenađenja

-Potpuno sam se privikao na život u Beogradu. Imam veliku pomoć tetke Biljane, kod koje živim, i mogu da kažem da je sve u najboljem redu. Slobodno vreme najčešće provodim sa drugovima iz Prokuplja, koji takođe treniraju košarku u Beogradu i vrlo su uspešni. Tu su Luka Ilić u Zvezdi, Mihajlo Petrović u Partizanu i Draško Prelević u Žarkovu, rekao je Mateja Dunjić.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=475036

3 dec 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

11 komentara za “Kolonija prokupačkih košarkaša u Beogradu povećala se za još jednog člana, Mateja Dunjić potpisao za Zemun”

Komentari su zatvoreni

Reklame

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up