U kategoriji Društvo, Kuršumlija, Poslednje Vesti.

Komunalno kupilo kamion sa raketom!

Autor 11 feb 2019

KURŠUMLIJA- JPKD “Toplica“ je kupilo novo vozilo, kamion Daf sa nadogradnjom za probijanje kanalizacije, koja se popularno zove raketa. Vrednost ovog vozila je 11.014.272,00 dinara.


-Vozilo je bilo neophodno za održavanje i normalno funkcionisanje kanalizacione mreže. Kapacitet cisterne je 5 m3 vode a maksimalan pritisak na mlaznicama 170 bara što je dovoljno za probijanje i ispiranje cevi širine Φ 600 mm. Do sada je te poslove obavljala vozilo staro preko 30 godina koje nije moglo da se registruje i kao takvo bilo velika inspiracija za slikanje i prijavljivanje raznih dušebrižnika, a sve sa ciljem sabotiranja svega što normalno finkcioniše-kaže Vojimir Čarapić, direktor JKPD “Toplica”.
Ovo je inače, deveto novo nabavljeno vozilo komunalnog preduzeća u poslednjih šest godina a njihova ukupna vrednost iznosti 66.916.251,80 ili 80.299.502,16 sa PDV-om.
-Nabavljena su pet specijalih vozila za vršenje komunalnih usluga i to dva smećara, autočistilica, pogrebno vozilo i sada probijalac. Pored specijalnih, nabavljena su i vozila za vršenje građevinskih radova od kojih komunalno preduzeće ostvaruje velike prihode a to su dva rovokopača, traktor i kamion troosovinac, koji sem za građevinske poslove služe i za poslove zimskog održavanja. Raniji vozni park su činila vozila prosečne starosti 30 i više godina koja su većinom bila neregistrovana i tehnički neispravna.
Neka od tih vozila smo uspeli da remontujemo, sredimo i osposobimo za ponovnu upotrebu za šta je takođe izdvojeno dosta sredstva. Svakako ćemo nastaviti sa unapređenjem i osavremenjivanjem voznog parka pa je za ovu godinu predviđena i nabavka jednog putarca za prevoz radnika i alata u hitnim intervencijama kao i jednog terenskog vozila. Najvažnije je ipak da ćemo u ovoj godini raditi pripremu i asfaltiranje celog platoa voznog parka, sem jednog dela gde imamo u planu izradu nadstrešnice za vozila i deponovanje građevinskog materijala, razne opreme i priključnih mašina-kaže Čarapić.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=461161

11 feb 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

1 komentar za “Komunalno kupilo kamion sa raketom!”

  1. Bajuta

    JKPD Toplica bi trebalop da započne, za početak bar u bližim selima, i prikupljanje i odvoženje smeća iz sela, a naročito PVC ambalaže kako ista ne bi završila u potocima i na kraju u Toplici !
    pozdrav !

Komentari su zatvoreni

Reklame

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up