U kategoriji Kultura, Kuršumlija, Poslednje Vesti.

Koncert Jelene Tomašević obeležio početak Nemanjinih dana u Kuršumliji

Autor 13 sep 2020

KURŠUMLIJA- U okviru Nemanjinih dana u porti manastira Svetog Nikole sinoć je održala koncert Jelena Tomašević. Harmizatična, talentovana, izuzetnih vokalnih sposobnosti, Jelena je sa lakoćom pevala izvorne pesme, blok svojih hitova i blok pop-rok kompozicija.

Koncert je započela blokom tradicionalnih izvornih peasama jer, kako je sama istakla, uvek tako započinje koncert. Igrala je folklor, tako da je tradicija i izvorna pesma nešto što ona jako voli. Nizale su se pesme : Gde si bilo jare moje, Ej dragi dragi božurove sadi, Vranjanka, zatim Zajdi, zajdi .. Ovom pesmom je pobedila na prvom takmičenju za „Zlatni glas Prolom banje“ kao učenica petog razreda, jer je u Prolom dolazila svake godine. Pobedila  je još dve godine zaredom. Pobeđivala bi ona još ali nisu joj dozvolili više da se takmiči jer su znali da bi bez konkurencije ponovo pobedila. Organizatori su hteli da daju šansu i drugima, tako da joj je Kuršumlija u srcu. Ona je još tada pokazala da će biti velika pevačica što je pokazala u Tri Ka Duru, Beoviziji i Evroviziji. Deo repertoara bili su i hitovi njenih kolega- Bitanga i princeza, Dok svira radijo…  i pevala je svoje najveće hitove: Ime moje, Oro, Radio svira za nas, Košava, Život u koferima, Jutro.

Koncert je završila sa osmehom i porukom da će rado ponovo doći u Kuršumliju da održi još jedan koncert, i zahvalila se publici što je došla na njen prvi koncert ove godine.

Večeras od 18 časova na istom mestu u porti manastirskoj biće koncert, Sanje ilića i Balkanike.

 

0
0

Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=485552

13 sep 2020. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

4 komentara za “Koncert Jelene Tomašević obeležio početak Nemanjinih dana u Kuršumliji”

  1. Svi će dumru od koronku,jedino potpukovnik kon može da ih spasi sa šestomesečni karantin i sa maske u narod poznate ko pačavra!

  2. Kursumlija

    Konacno da se malo opustimo uz prelep glas i dobru atmosferu. Bilo je prelepo.

  3. Svaka cast lepo cenim Jelenu kao umetnicu ali još više cenim sto su se setili da obeleže Nemanjine dane sve cestitke organizatoru

Komentari su zatvoreni

Reklame

Maintained by OZ.I.T.Solutions