U kategoriji Politika, Poslednje Vesti, Žitorađa.

Konferencija za štampu SNS Žitorađa o Domu zdravlja

Autor 1 okt 2019

ŽITORAĐA- U prostorijama SNS-a u Žitorađi danas je održana konferencija za  medije na kojoj je govorio predsednik opštine Ivan Stanojević. Tema današnjeg obraćanja bilo je ulaganje lokalne samouprave u Dom zdravlja Žitorađa. Naime, u ovu ustanovu je nedavno dopremljen, uz pomoć Vlade Japana, ultrazvučni aparat, a nedavno Dom zdralja Žitorađa je bogatiji  i za tri EKG aparata. Kako kaže Stanojević pored medicinske opreme, radi se i na uredjenju ambijenta, kao i zameni inventara u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Inače lokalna vlast je ove godine,  uložila značajna sredstva u obnovu inventara i izgled zgrade, kako bi zdravstvenu zaštitu učinila boljom, efikasnijom i pristupačnijom.

– Za uređenje rentgen sale uloženo je 5 miliona dinara, a za novo sanitetsko vozilo 6 miliona dinara. A pored već pomenutog ultrazvučnog, obezbeđena su ovih dana i tri nova EKG aparata, a sva ova oprema ima vrednost od 44 hiljade evra. Takođe,  urađena je i fasada zgrade, iz sopstvenih sredstava- rekao je Stanojević.

Pročitajte i...  Nezapamćen ulov na reci Toplici

Prema njegovim rečima u planu je da se i u narednom periodu vrše značajna ulaganja u ovu zdravstvenu ustanovu, te će naredne godine biti nabavLjeno jedno putničko vozilo za potrebe ove zdravstvene ustanove, a nastaviće se i sa sređivanjem prostorija.

Aleksandar Stanković direktor Doma zdravlja je istakao da će ulaganja opštine Žitorađa u ovu zdravstvenu ustanovu doprineti boljem kvalitetu usluga ali i bolje poverenje građana u rad zaposlenih i celokupne ustanove.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=472469

1 okt 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Reklame

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up