U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Žitorađa.

Konkurs za dodelu studentskih stipendija

Autor 22 okt 2018

ŽITORAĐA- Opština Žitorađa raspisala Konkurs za dodelu studentskih stipendija. Pravo na studentsku stipendiju, u skladu sa Odlukom o stipendiranju studenata sa teritorije opštine Žitorađa („Sl.list grada Niša“, br. 117/16), imaju studenti visokoškolskih ustanova čiji je osnivač Republika Srbija, koji su upisani prvi put u tekućoj školskoj godini na II, III, IV, V ili VI godinu prvog stepena osnovne akademske studije ili studije drugog stepena (master akademske studije) i postigli prosečnu ocenu najmanje 8,00 (osam), na studije čije se školovanje finansira iz budžeta Republike Srbije, koji su državljani Republike Srbije, koji imaju prebavilište na teritoriji opštine Žitorađa najmanje godinu dana od dana konkurisanja.

Pravo na studentsku stipendiju nema student koji ima status apsolventa, ako u toku školske godine napusti školovanje i ako je navršio 26 godina života.

Opština Žitorađa za 2018/2019. godinu dodeljuje ukupno 10 stipendija.

Visina stipendija određuje se u visini neoporezovanog dela stipendija, po poslednjem objavljenom podatku od strane Republičkog zavoda za statistiku.

Stipendija se isplaćuje u 10 jednakih mesečnih rata.

Više na www.zitoradja.org.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=86842

22 okt 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up