U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Kontrola zdravlja zaposlenih u prokupačkim ustanovama i preduzećima

Autor 11 jun 2019

PROKUPLJE- Preventivni centar i Patronažna služba Doma zdravlja sprovode akciju preventivnih pregleda i kontrole zdravlja zaposlenih u prokupačkim ustanovama i preduzećima.
Tako su tokom prethodne nedelje, kontrolisali zdravlje zaposlenih u Poreskoj upravi, Upravi za trezor i Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje, filijala u Prokuplju.
-U okviru ovih pregleda, kod 48 zaposlenih urađena je kontrola vrednosti šećera, holesterola i triglicerida u krvi, kao i kontrola krvnog pritiska, uz organizaciju FOB testa, kazali su iz Preventivnog centra.

Takođe su naglasili da su u slučajevima sumnje na postojanje bolesti, ili otkrivanja faktora rizika kod pregledanih, oni dobijali korisne lekarske savete i upućivani na dalje detaljnije kontrole.
-Zadovoljni smo odzivom i rezultatima u većini slučajeva, kao i time da su ljudi prihvatili preventivne preglede kao obavezan deo zdravlja u smislu da “kilogram prevetive mnogo više vredi nego gram lečenja”, istakla je portparol Doma zdravlja u Prokuplju Violeta Mirković.
Ove nedelje, preventivni pregledi se nastavljaju kontrolom zdravlja zaposlenih u Šumskoj sekciji.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=467796

11 jun 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

1 komentar za “Kontrola zdravlja zaposlenih u prokupačkim ustanovama i preduzećima”

  1. Sladjana

    Zaista su ovakve kontrole potrebne u svim ustanova, jer smo potpuno izgubili zdravstvenu kulturu da redovno na tri meseca obavimo sistematske preglede. Svaka cast Domu zdrava u Prokuplju na ovoj divnoj organizaciji preventivanih pregleda, ovako nesto bi trebalo da odrade svi domovi zdravlja na teritoriji Toplickog okruga. Za svaku pohvalu.

Komentari su zatvoreni

Reklame

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up