U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Korisnici narodne kuhinje danas dobili i suhomesnate proizvode i peciva

Autor 17 okt 2019

PROKUPLJE- Crveni krst Prokuplje tradicionalno obeležava Svetski dan borbe protiv siromaštva, 17. oktobar. Ove godine, u celom svetu se taj datum obeležava pod sloganom „Delujmo zajedno-zaustavimo siromaštvo osnaživanjem dece, porodice i zajednice“. Tim povodom korisnici narodne kuhinje u Prokuplju danas su uz redovan dnevni obrok dobili i suhomesnate proizvode i slana i slatka peciva.

Tim povodom, narodna kuhinja je korisnicima ove vrste socijalne pomoći danas podelila pojačan dnevni obrok, a sredstva za tu namenu, kao i za rad narodne kuhinje, obezbeđena su iz gradskog budžeta.

Narodnu kuhinju danas je posetila član Gradskog veća za socijalnu zaštitu, Maja Bašić, koje je tom prilikom izrazila zadovoljstvo radom Crvenog krsta i angažovanjem zaposlenih i volontera na polju pružanja pomoći najugroženijim građanima Prokuplja.

Pročitajte i...  U toku realizacija najvećeg internog projekta komunalnog preduzeća

-Lokalna samouprava podržava rad Crvenog krsta kroz finansiranje projektnih aktivnosti, za koje je ove godine iz gradskog budžeta izdvojeno 13 miliona dinara. Zadovoljni smo realizovanim projektima, kao i onima koji predstoje, sa ciljem da se pomogne našim najugroženijim stanovnicima, kazala je većnica Bašić i dodala da je sredstvima opredeljenim za aktivnosti Crvenog krsta, obuhvaćen rad narodne kuhinje, nabavka paketa sa hranom i podela ogrevnog drveta za najugroženije građane.

Crveni krst Prokuplje, u borbi protiv gladi i siromaštva, godišnje kroz program narodne kuhinje distribuira preko 67.000 obroka i podeli 2.200 paketa hrane i brašna, kao i 500 porodičnih paketa sa osnovnim životnim namirnicama i sredstvima za higijenu.

 

Download Best WordPress Themes Free Download
Download Nulled WordPress Themes
Download Premium WordPress Themes Free
Download Best WordPress Themes Free Download
lynda course free download
download xiomi firmware
Download Best WordPress Themes Free Download
udemy paid course free download

Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=473386

17 okt 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up