U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Korisnici „Sunca“ osvojili drugo mesto na Sportskim susretima u Lebanu

Autor 9 sep 2019

PROKUPLJE- Korisnici Dnevnog boravka „Sunce“ iz Prokuplja, osvojili su drugo mesto na Sportskim susretima dnevnih boravaka za decu i omladinu sa smetnjama u razvoju, koji su održani u Lebanu.
-Osvojili smo drugo mesto u slobodnom bacanju lopte na koš, zahvaljujući našem korisniku Vuksanu Spasiću. Ovo priznanje je uspeh cele ekipe, koja je brojala sedam članova, ali i stručnih radnika i saradnika, kazala je defektolog Ivana Ugrenović.

Kako ističe, nagrada je došla sasvim zasluženo, jer su se korisnici „Sunca“ u prethodnom periodu svakodnevno pripremali za učešće u svih pet takmičarskih disciplina. Veoma su zadovoljni postignutim rezultatima, jer u odnosu na prošlogodišnje takmičenje, kada su dobili zahvalnice za učešće, ove godine pripala im je vredna nagrada.
-Osnovni cilj ovog takmičenja, jeste socijalizacija dece i omladine sa smetnjama u razvoju, razvijanje i jačanje motornih veština kroz takmičenje, podizanje nivoa sigurnosti i socijalne uključenosti dece. Doprinos u realizaciji ovakvih događaja je sveukupni, kako za same korisnike, tako i za nas koji neposredno učestvujemo u njihovim pripremama, istakla je Ugrenović.
Na jubilarnoj manifestaciji, učestvovalo je 15 gradova i opština iz južnog dela Srbije. Ove godine, gosti Lebana bili su takmičari iz Niša, Leskovca, Bora, Vladičinog Hana, Dimitovgrada, dok će naredni Susreti biti održani u Boru.
Svaki grad ovog dela Srbije ima priliku da jednom u 15 godina bude domaćin Susreta, koji u ljudima bude najiskrenije emocije i čine da se učesnici osećaju kao ravnopravni članovi našeg društva.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=471509

9 sep 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up