U kategoriji Blace, Doljevac, Društvo, Kuršumlija, Merošina, Poslednje Vesti, Prokuplje, Žitorađa.

Kraljevina Norveška pomaže početnicima u poslovanju

Autor 24 jula 2019

BEOGRAD- Kraljevina Norveška je u saradnji sa Vladom Republike Srbije raspisala Javni poziv pod nazivom “Podrška početnicima u poslovanju i postojećim preduzećima za razvoj kroz nabavku opreme i uvođenje usluga”.

Cilj ovog poziva je doprinos uravnoteženijem društveno-ekonomskom razvoju Srbije, kroz povećanje mogućnosti zapošljavanja i podršku socijalnoj koheziji u manje razvijenim područjima.

Očekuje se otvaranje najmanje 70 radnih mesta, kroz poboljšanje poslovanja postojećih preduzeća i osnivanje novih poslovnih subjekata.

Na ovaj konkurs mogu da se prijave početnici u poslovanju i postojeća preduzeća iz 91 lokalne samouprave, među kojima je grad Prokuplje i opštine Topličkog okruga Kuršumlija, Blace i Žitorađa.

Ukupan budžet poziva iznosi 798.000 dolara.

Tako će se za podršku početnicima u poslovanju opredeliti 399.000 američkih dolara u dinarima, a maksimalna vrednost po grantu će biti 11.400 dolara.

Pročitajte i...  Branitelji i braniteljke manjinskih prava u Srbiji

I za podršku unapređenju produktivnosti postojećih preduzeća i otvaranju novih radnih mesta opredeljeno je takođe 399.000 dolara i maksimalna vrednost po grantu je 11.400 dolara.

Projekat „Norveška za vas“ zadržava pravo da preraspodeli sredstva između jednog i drugog “lota” u zavisnosti od kvaliteta aplikacija.

Svi projekti koji budu dobili finansijsku podršku trajaće najviše 12 meseci.

Oni koji dobiju finansijsku podršku Norveške su u obavezi da daju gotovinski udeo u troškovima projekta u iznosu od 10 ili 20 odsto u zavisnosti u kojoj su kategoriji konkurisali za sredstva.

Svi zainteresovani mogu preuzeti detaljne informacije o pozivu, kao i prijavne formulare sa internet stranice www.norveskazavas.org.rs.

Popunjene prijavne formulare i prateću dokumentaciju u skladu sa uslovima poziva zainteresovani mogu poslati do 15. avgusta 2019. godine na rsoc.applications@unops.org.

Free Download WordPress Themes
Premium WordPress Themes Download
Free Download WordPress Themes
Premium WordPress Themes Download
udemy course download free
download mobile firmware
Download Nulled WordPress Themes
free download udemy course

Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=469706

24 jula 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up