Smiley face
U kategoriji Blace, Društvo, Kuršumlija, Merošina, Poslednje Vesti, Prokuplje, Žitorađa.

Krivo je ogledalo: Njegov čin je bio klica progresivnih promena u našem društvu

Autor 4 jula 2018

PROKUPLJE/BEOGRAD- Po već tradicionalnoj srpskoj želji za isticanjem, poslovičnoj sklonosti ka titulama, tituliranju, nakon legendarne “bager” revolucije, svih dosadašnjih ratova i revolucija, na vrata institucija novih vlasti pohrlili su “s punim pravom” samopriznati pištači, vrištači, piromani, i uopšte borci za bolje sutra (u kojem bi, otprilike, njima bilo bolje) isturivši ponosno grudi, ištući priznanja i odličja, koja mnogi i dobiše u formi fotelja i funkcija. Nekome beše dovoljno i samo zaposlenje, al “na državne jasle”.
Zaboravivši na onu staru da treba biti bolji od sebe, a ne od drugoga, laktali su se za svoje mesto pod “plavim suncem”, smatrajući da je svaki od njih bio prvi, najbolji, najhrabriji … i da svaki drugi nije bolji iz tog i tog razloga, da on to, naravno, najbolje zna, jer je bio “s njega” tu i tu, tad i tad, i ko je pa ON !!
Uzmemo li u obzir da se ni jedna revolucija ne dešava preko noći, već se teren priprema dugo i strpljivo, uz učešće mnogih nevidljivih činilaca, koji funkcionišu u cilju ideje, a ne ličnih interesa, eksponenti krunskih događaja bivaju samo plod dobro obrađenog tla.
No, počnemo li sa razmatranjem geneze demokratskih pojava u Srbiji, neosporno se moramo zadržati na jednoj harizmatičnoj ličnosti naše liberalno – demokratske istorije.

Šimpanza Sami i Vuk Bojović, tadašnji direktor zoovrta

Njegov čin bio je klica kasnijih progresivnih promena u našem društvu, a čijem se već zaboravljenom spomeniku neće pokloniti nadolazeći, a ponajmanje u njegovo podnožje staviti jednu žutu bananu.
Znamo li da se mladunčad majmuna i čoveka do treće godine života potpuno identično evolutivno razvijaju, moramo zažaliti što se dotadašnja braća posle toga razilaze, u srpskom slučaju, prvi na šljivu, a drugi pod šljivu.
SAMI, samoupravljač, pregalac, i začetnik srpske demokratije, zbog loših radnih uslova i samovolje poslovodnih organa pobegao je na drvo, i tamo proveo šest sati štrajkujući. Sve dok nisu došli nadležni organi i priveli ga na informativni razgovor.
Tada je na stranicama aktuelnih štampanih medija bljesnula naslovnica: “Na demokratski gest protesta, odgovoreno oružjem!”.

Spomenik Samiju o zoovrtu u Beogradu

Teško je bilo utvrditi da li je ime ove osobe pravo ili ilegalno, nije li strani plaćenik ili domaći izdajnik, a bilo je i sumnje da je ratni zločinac, prerušen u samoupravljača.
Dalja istraga je, u interesu građanskog mira ubrzo obustavljena, a kada se magla razišla dotična ličnost se pojavila u vidu spomenika. Tada za opomenu, sada već za istoriju.
Da je spominjani gospodin kojim slučajem živ, verovatno bi bio amnestiran, ali, na žalost više ne bi mogao da se skloni na najbliže drvo, jer su od većine napravljene fotelje.
DA, u svakom progresivnom pokušaju, mi smo, ipak SAMI !


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=82523

4 jula 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up