U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Krizni štab Grada Prokuplja doneo nove mere

Autor 23 nov 2020

PROKUPLJE- U cilju prevencije i sprečavanja širenja infekcije Kovida -19, Krizni štab za praćenje i preduzimanje mera na teritoriji grada Prokuplja, na današnjoj sednici doneo je nove mere koje će biti na snazi narednih 10 dana.

Nova mera je da se ograničava rad ugostiteljskih objekata, kafića, noćnih klubova, restorana, kao i tržnih centara i prodavnica od 5 do18 sati.

Zaključkom koji je danas donet predviđa se i obavezno je i bezuslovno korišćenje lične zaštitne opreme (nošenje zaštitne maske) u zatvorenom prostoru, kao i na otvorenom prostoru u onim situacijama gde se ne mogu izbeći međuljudski kontakti.

Krizni štab za praćenje i preduzimanje mera na teritoriji grada Prokuplja, zabranjuje sva javna okupljanja sa prisustvom više od pet osoba u zatvorenom i otvorenom prostoru. Treba reći da su od ove mere izuzeti su radne organizacije, školske ustanove, prodavnice, tržni centri i slični objekti za koje važi propisano ograničenje broja prisutnih osoba u svakom trenutku u odnosu na kvadraturu objekta, zapravo minimum  4mpo osobi.

Ovim zaključkom predviđa se stroga kontrola obaveze nošenja zaštitne maske u vozilima javnog prevoza, uz ograničenje maksimalnog broja putnika u vozilu na polovinu deklarisanog kapaciteta vozila.Takođe, nalaže se i stroga kontrola sprovođenja kućne izolacije, kućnog karantina (samoizolacije), kao i svih ostalih protivepidemijskih mera koje su na snazi

Kontrolu navedenih mera vršiće nadležne republičke inspekcije i komunalna inspekcija Gradske uprave, a mere će se sprovoditi od 24.11.2020.godine i oročene su na period od 10 dana i biće iznova razmotrene u skladu sa aktuelnom epidemiološkom situacijom.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=488452

23 nov 2020. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

3 komentara za “Krizni štab Grada Prokuplja doneo nove mere”

 1. Miki

  Dobro je sto u svakom trenutku mozemo da se sklonimo od “ zaraze “ u skole , trzne centre , prodavnice , a posebno u fabricke hale . A , da i u autobuse … E moj narode

 2. Buda

  Pa vise bih voleo da zivim u vreme vracara, samana, kada struke, lekara i skolovanih politicara nije bilo…. Da zivim kao covek a ne da nas zatvarate u kazamate i rezervate kao sada

 3. Bane

  Kao i obicno, prepisuju od drugih, sta ćemo kad nam grad vode ponavljaci-djaci. Uplasio se virus pa
  od 18h se sakrio i drhce od straha, pa od 18h se razgoropadio… E neuki ljudi. A u prodavnicama nenormalne guzve, neki tovare one velike korpe kao da ce propast sveta. Jadni smo i jos jadniji sto slusamo ove tzv. POLITICARE.Kako 7500 zarazenih danas!? Prolazio sam oko 16h gradom svi nose maske i na otvorenom 90% ljudi… Ovo nisu cista posla, saznacemo za 10 godina.

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions