U kategoriji Društvo, Kuršumlija, Poslednje Vesti.

Krst spasio selo!

Autor 21 maja 2018

KURŠUMLIJA- Nije bilo davno kada je meštanin jednog sela malom prevarom spasio svoje selo od velikog problema. Njegovom zaslugom više niko pored puta ispred sela nije bacio ni pikavac a kamoli smeće, kao što je bilo ranije.

-Na ulazu u to selo nekako je bilo zgodno da svako baca smeće. Radili su to ljudi koji iz grada krenu ka svojim selima i usput bace smeće koje su poneli a bilo je i nekih meštana koji su tu bacali smeće, samo da ga izbace iz avlije. Deponija je bila sve veća i kad bi je očistili sutradan je bilo isto. Elem, jednog dana na tom mestu, niotkuda, pojavio se poveći lepo izrađen drveni krst. Niko nije znao ni ko ga je postavuio, ni zašto baš tu. Prolaznici su se čudili i među sobom komentarisali: “Mora da je tu bila crkva, možda neko svetilište, drvo-zapis”.. bilo je raznih nagađanja ali tu više niko nikad nije bacio smeće. Posle više godina saznalo se ko je postavio krst, koji je u međuvremenu istrulio ali smeće i dalje niko tu nije bacao-priča naš sagovornik istinitu priču.

Zahvaljujući ovom mudrom čoveku selo se spasilo od smrada a možda i zaraze a Bog oprašta ako se u njegovo ime uradi nešto dobro pa i kad se vera malo zloupotrebi.

 

 


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=80604

21 maja 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

2 komentara za “Krst spasio selo!”

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up