Smiley face
U kategoriji Društvo, Kuršumlija, Poslednje Vesti.

Krstovdan, vašar u Kuršumliji

Autor 27 sep 2018

KURŠUMLIJA- Pune tezge raznovrsne robe postavljene u centralnim ulicama grada izmamile su šetače da pogledaju, cenkaju se i kupe željenu robu od ranog jutra, na jesenjem Krstovdanskom vašaru. Sve je šareno, baš kao i što treba da bude na vašaru. Centralni trg do zelene pijace ispunjen je robom i ljudima a za decu rezervisan je luna park kod autobuske stanice. Lepo  vreme, a trgovci kažu samo da mušterije imaju  para, i biće  savršeno.

Najviše postavljenih tezgi je sa različitom garderobom, posteljinom, zavesama, obućom, koje su uglavnom najposećenije u centru grada. Posebnu pažnju posetilaca privlačile su tezge sa ikebanama, gde su aranžirane male i velike ikebane pogodne za različite ambijente i prilike. Nožići za dekoraciju za vredne domaćice. Predmeti od drveta za razne prilike, nameštaj, burad, držalice, lanci, užad…

Neizbežni kolači,  Srca liciderska i Šećerna vuna, koja je zaštitni znak svakog vašara, pa i ovog jesenjeg na radost mališana. Najviše se kupuju Srca liciderska  i svilene bombone kažu Licideri, bez obzira što ima i novih artikala ali to najviše vole mališani.

Šetača i posetilaca bilo je dosta, očekujemo da prodamo robu, rekli su nam trgovci. Širok asortiman robe .Ljudi gledaju, pitaju a i prebrojavaju se. Mnogo više su gledali nego što su bili u mogućnosti da kupe.

U luna parku uobičajena gužva oko autića i vozića i formula. Ove godine ima balona sa helijumom, novitet za decu da isprobaju nešto novo. Deca koriste svaki minut da uživaju, jer daleko je maj kada je drugi odnosno prolećni vašar.

 

 


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=85540

27 sep 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

4 komentara za “Krstovdan, vašar u Kuršumliji”

  1. Beše nekad vašar a na vašaru druzenje

  2. Anonimni

    bili li su paprikari iz selo

  3. Nikola

    Da se reši kao u Prokuplje, van centra grada, pa izvolte druženja koliko vam je volja.

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up